Hlavní obsah

Do kabiny šel po jabloneckém triumfu milión, tvrdí Pelta. O budoucnosti kouče Skuhravého jasno nemá

Chomutov

Ještě deset minut před koncem pátečního finále Poháru České pošty byl šéf českého fotbalu a majitel Jablonce Miroslav Pelta zelený skoro jako dresy jeho klubu. Když o půl hodiny později předával jabloneckým hráčům medaile a pohár, zářil víc než reflektory na krásném chomutovském stadiónu...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý (vpravo) a šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Článek
Fotogalerie

Trpěl jste hodně v závěru zápasu?

Strašně. První půli jsme sice vedli, ale herně jsme zůstali za očekáváním a inkasovali po našich chybách. Mladá Boleslav ale byla v první půli lepší. Do druhého poločasu udělal trenér Skuhravý dvě změny a povedlo se. Byl to zase ten starý dobrý Jablonec. Šancí jsme měli na další čtyři góly a mohli jsme vyhrát už v normálním hracím čase, ale do vyrovnání Kopice to byly hrozné nervy. Jablonec je moje dítě, takže jsem trpěl jako rodič (úsměv). Penalty jsou vždycky o štěstí, ale věřil jsem a vyšlo to. Sezónu jsme tím zachránili.

Jak se vám líbil celkově fotbal a atmosféra?

Myslím si, že to byl i pro fanoušky dobrý fotbal, hrálo se nahoru dolů, bylo v tom drama. Zápas byl tvrdý, ale hrálo se férově. Na pěkném chomutovském stadiónku byla i hezká atmosféra, až na těch několik excesů boleslavských fanoušků.

Jablonec vyhrál kromě poháru a postupu do předkola Evropské ligy prémii od České pošty 1,5 miliónu korun. Dáte něco z toho do kabiny?

Tuhle prémii dostal klub. Už před zápasem jsem po domluvě v představenstvu klubu řekl, že do kabiny půjde za pohár postup  do druhého předkola Evropské ligy jeden milión korun. To samozřejmě platí.

Trenér Roman Skuhravý dovedl tým k poháru, ale smlouvu má do konce června. Zůstane nadále?

Začnu trochu šířeji. Není mým zvykem odvolávat trenéry před ukončením smlouvy, ale na jaře mě zklamalo, kolik jsme dostávali gólů. Odvolal jsem Václava Kotala, protože bylo třeba udělat změnu. I jemu patří velký dík za pohár, protože mužstvo je výborně připravené. Roman Skuhravý měl tým nastartovat, což se mu povedlo. Jeho akcie, společně s asistentem Pavlem Drskem, hodně stouply.

Neřekl jste, zda Skuhravý zůstane nebo se vrátí k juniorce...

To není tak jednoduché. Musím si všechno dobře promyslet, protože nás čeká i vytoužená Evropská liga, v níž budeme chtít postoupit z předkol. Během pár dnů svolám představenstvo a navrhnu mu řešení. Teď vám neřeknu jaké, ale Skuhravého akcie jsou vysoko, protože v tom krátkém čase odvedl výbornou práci. Jako trenér juniorky také ví, kam sáhnout pro mladé.

Blíží se valná hromada. Budete znovu kandidovat na předsedu FAČR?

Kandidaturu jsem podal, takže ano. Nejde však jen o funkci předsedy, ale i další, například v ČOV a tělovýchovné organizaci. Musím si rozmyslet, co a jak také s Jabloncem. Dobře hospodařit s časem. Spousta věcí se povedla, něco ne, ale pracoval jsem ve zkráceném období. Věřím, že se podaří další záležitosti dotáhnout a fotbal půjde po všech stránkách, tedy i společensky, nahoru. Chci u toho být a pomoci tomu.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín