Hlavní obsah

Policie obvinila po pátečním pohárovém finále v Chomutově tři fanoušky

Chomutov

Po pátečním finálovém utkání fotbalového Poháru České pošty v Chomutově obvinila policie tři fanoušky kvůli výtržnictví a ublížení na zdraví, 14 lidí se na stadiónu dopustilo přestupku proti veřejnému pořádku. Příznivci vítězného Jablonce i poražené Mladé Boleslavi při zápase ničili zařízení stadiónu, po utkání došlo k výtržnostem i mimo sportoviště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Ondřej Vaněk (vlevo) hlavičuje míč před mladoboleslavským obráncem Janem Bořilem.

Článek

"Třem lidem bylo sděleno obvinění z výtržnictví. Dva jsou Češi, jeden cizinec. Tomu bylo navíc sděleno také obvinění z ublížení na zdraví," řekla Střelcová. Obvinění Češi jsou ročníky narození 1978 a 1989, cizinec se narodil v roce 1972. "Jsou stíháni na svobodě," dodala mluvčí.

Příznivci Mladé Boleslavi začali ničit zařízení stadiónu po vyrovnávací brance svého týmu na 1:1 zhruba po půlhodině hry. Poničili plot, pořadatele polévali pivem a po přestávce začali vytrhávat i sedačky. V druhém poločase začali řádit také fanoušci Jablonce. Po skončení zápasu, který vyhrál Jablonec na penalty, vtrhli fanoušci obou týmů na trávník. Oddělit od sebe je museli policisté.

Reklama