Hlavní obsah

Fotbalový šéf Pelta schytal v Plzni tolik nenávisti a urážek, že ke korunovaci vůbec nenapochodoval

Plzeň

Tentokrát šéf českého fotbalu a jablonecký majitel v jedné osobě Miroslav Pelta ke korunovaci nenapochodoval. Zloby, nenávisti, urážlivého skandování si už na plzeňské tribuně užil až příliš, než aby ještě po Superpoháru šel a předával svým hráčům trofej a šek na miliónovou prémii k tomu. „Je z fanoušků doslova zdrcený," prozrazoval kouč Severočechů Roman Skuhravý, který se na pódiu tentokrát nedočkal toho, aby ho Pelta objal stejně, jako po pohárovém finále před dvěma měsíci v Chomutově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost jabloneckého kouče Romana Skuhravého po zisku Superpoháru FAČR.

Článek
Fotogalerie

Původně se měl Pelta korunovace ujmout. Právě z jeho rukou měl vítěz Superpoháru trofej přebírat. Hektický závěr ovšem režii a záměry spojené s dekorováním změnil. Hlavně uznaná a vzápětí odvolaná vyrovnávací Wágnerova branka, po níž hněv domácího publika gradoval a na šéfa českého fotbalu se sypaly hrubé urážky, nenávistné skandování a vulgarismy ze všech stran.

Zdrcen tak, že se dekorování zřekl

Korunovace se proto celkem logicky zřekl. Zvláště, když šlo o jeho Jablonec. V padajícím zlatém konfetovém dešti tak musel na pódiu zaskakovat místopředseda Dušan Svoboda a šéf oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas.

„Byl z reakcí fanoušků doslova zdrcený. Nechci hodnotit jeho mediální image, ale znám ho jako nesmírně pracovitého člověka, který pro fotbal u nás udělal daleko nejvíc," líčil jablonecký "Mourinho" Roman Skuhravý setkání s Peltou na schodech tribuny bezprostředně po finále.

Jablonecký Mourinho Skuhravý

Mourinho, s tou přezdívkou se vytasil kapitán Baumitu Karel Piták. „A ne snad? Vždyť je to momentálně nejúspěšnější trenér v republice. Vedl mužstvo v sedmi zápasech a získal dvě trofeje. Ani Mourinho neměl takový start," smál se šéf jablonecké kabiny Piták, který během necelých dvou měsíců zvedal druhý blyštivý pohár.

I proto, že po vyrovnávacím gólu plzeňského Wágnera okamžitě vystartoval na rozhodčího Zelinku a ten původně uznanou branku k nevoli domácích hráčů i diváků zase odvolal.

„Jakmile jsem za ním přiběhl, uvědomil si, že udělal chybu. Zavolal si pomezního a oba se shodli, že šlo o jasný ofsajd, takže uznaný gól zase odvolal. Nepamatuji, že bych během kariéry něco podobného zažil," kroutil nevěřícně hlavou nad rozhodcovským veletočem Piták, jehož ani nadávky a hrubé urážky adresované Peltovi nevykolejily. „Už nikdy to nebude mít jednoduché, i když tentokrát museli soudní lidé uznat, že šlo o ofsajd."

Trenér ve změněný verdikt nevěřil

Jablonecký kouč Skuhravý to věděl také, přesto nevěřil, že sudí svůj verdikt změní. „Skutečně ne, takže jsem přemýšlel, jak na vyrovnání zareagovat. Zvláště když jsem viděl, že se tři hráči hádají a ostatní mají hlavy dole."

Nakonec reagovat nemusel, protože v pořadí druhá Wágnerova trefa neplatila a jeho Jablonec i po přestřelce v nastaveném čase Superpohár získal.

„Přesto hráčům vyčítám, že hektický závěr připustili. Pokud chceme být úspěšní - a to my chceme, musíme se zlepšit," připomínal svým svěřencům "Mourinho" ze severu Čech, jemuž sedm zápasů stačilo, aby získal hned dvě cenné trofeje. Po Poháru České pošty i Superpohár.

„To není moje zásluha, ale zásluha kluků. Já musím být vděčný za příležitost, kterou jsem dostal. Jen doufám, že to není poslední vítězství," odmítal Skuhravý podobné přezdívky, natož pak vynášení k nebesům.

Reklama

Související témata: