Hlavní obsah

Jablonecký Mourinho slavil triumf, přesto byl naštvaný. Na své hráče i diváky skandující: Pelto, chcípni!

Plzeň

Seděl na lavičce teprve sedmý zápas, získal přitom už druhou trofej, přesto mladý jablonecký kouč Roman Skuhravý po triumfu v Superpoháru tvrdil, že je naštvaný. Na své hráče, na plzeňské publikum také. Jeho svěřenci si totiž úplně zbytečně zkomplikovali závěr duelu s mistrovskou Plzní, v němž měli ve druhé půli jasně navrch. Domácí diváci zase častovali jabloneckého majitele a šéfa českého fotbalu v jedné osobě Miroslava Peltu urážkami a vulgaritami takového kalibru, že raději nešel svému vítěznému týmu ani předávat trofej.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý během utkání Superpoháru FAČR.

Článek
Fotogalerie

Hned na majiteli a chlebodárci Peltovi poznal, jak je zdrcený. Zatímco po květnovém vítězství ve finále domácího poháru se jablonecký trenér Skuhravý s Peltou objímali přímo na chomutovské tribuně při korunovaci, aby hned poté v rozjařené kabině věnoval severočeský boss svým hráčům půldruhého miliónu, který si vítězstvím vykopali, v Plzni se potkali jenom na schodech.

To si nezaslouží, hájil kouč Peltu

„Byl z fanoušků přímo zdrcený. Nechci hodnotit jeho mediální image, ale znám ho dlouho a znám ho jako pracovitého člověka, který udělal pro náš fotbal daleko nejvíc. Takové reakce si nezaslouží," bylo i jabloneckému trenérovi Skuhravému za fanoušky, jejich urážky vygradovaly skandováním Pelto, chcípni.

Přitom objektivní a jen trochu soudní diváci museli uznat, že Severočeši byli v zápase u Superpohár lepší a i při neuznané vyrovnávací brance Wágnera v poslední minutě jim muselo dojít, že Pelta v tom prsty rozhodne neměl.  Gól se zrodil hned po dvojnásobném plzeňském ofsajdu a bylo jen a jen chybou rozhodčího, že ho nejprve uznal a teprve po jabloneckých protestech a konzultaci s lajnovým sudím zase odvolal.

„Hned mně bylo jasné, že jde o jasný ofsajd, ale nevěřil jsem, že rozhodčí verdikt změní a uznanou branku odvolá," zlobil se kouč Jablonce na své hráče, že vůbec podobnou hektiku dopustili a k podobnému závěru nechali dojít.

Dva důvody naštvání

„Ve druhé půli jsme zlepšili organizaci hry, byli jsme aktivnější a důraznější a na závěr připustíme zbytečnou hektiku. Proto jsem na hráče naštvaný. Kvůli gólu inkasovanému v nastaveném čase ale také. Chyb se objevuje v naší hře pořád ještě hodně, a pokud chceme být úspěšní, což my chceme, musíme na jejich odstranění zapracovat," glosoval Skuhravý zápas i zaslouženou výhru svého týmu.

Sice proti druhé plzeňské garnituře, ale to na její hodnotě nic neubírá. „Plzeňskou sestavu jsem neřešil, natož abych snad uvažoval, že pošlu do utkání mužstvo v nějakém kombinovaném složení, jako to udělali domácí. Hráli proto ti, kteří si účast v Superpoháru vybojovali. I já byl s někým spokojen víc a s jiným méně. Logicky, protože teprve ve středu ráno jsme přijeli ze soustředění, kde mělo mužstvo z jedenadvaceti dnů jen jeden den volna, takže jsem se nedivil, že v úvodu střetnutí hráči tahali nohy z malty´," připomínal Skuhravý.

„Pochopitelně, kdyby Plzeň postavila svou první sestavu, bylo by to pro nás daleko těžší. Ztráceli jsme hodně míčů a domácí by nabízené situace vyřešili jinak," přiznával trenér Severočechů.

I jabloneckým cílem je Evropa

Skuhravý je momentálně nejúspěšnější trenér v této zemi, jak neopomněl připomenout kapitán Severočechů Karel Piták. A měl pravdu, neboť kouč získat v sedmi zápasech dvě trofeje, to nesvedl nikdo.

„Ani Mourinho neměl takový začátek," smál se Piták, zatímco Skuhravý raději přemýšlel nad podzimem, který jeho tým čeká. Nad pohárovým, v němž se bude Jablonec ucházet v kvalifikaci o Evropskou ligu, v první řadě.

„Nerad vyslovuji nějaké prognózy, takže budu opakovat obligátní - půjdeme zápas od zápasu, přičemž musíme hlavně tvrdě pracovat. Uspět v pohárové Evropě ale samo sebou chceme, protože to v minulosti Jablonec nikdy neodkázal," naznačil Skuhravý, že nejen Plzeň, ale i jeho Jablonec má na evropské pohárové scéně své ambice.

Reklama

Související témata: