Hlavní obsah

Tentokrát je to sedmička v opačném gardu, usmál se trenér Petrouš po exhibici v Chomutově

Chomutov

Fotbalisté pražské Slavie se po debaklu 0:7 od Teplic alespoň částečně rehabilitovali svým příznivcům výhrou 1:0 na brněnské půdě proti Znojmu, ale i jasným pohárovým postupem přes Chomutov. Na stadiónu účastníka ČFL vyhráli 7:0. „Samozřejmě mně ten výsledek evokuje náš duel s Teplicemi, tentokrát je to v opačném gardu. A jsme za to rádi, protože podobnou vzpruhu jsme jen potřebovali,“ konstatoval slávistický trenér Michal Petrouš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Michal Petrouš.

Článek

„Důležité bylo, že jsme dali rychle první gól, do přestávky i druhý a třetí branka nás uklidnila. Soupeř rezignoval a závěr jsme zvládli bravurně. To je dobrý signál směrem k ligovému utkání v Jihlavě. Poháry jsou ošemetné. Přitom jsme dohrávali v deseti bez zraněného Kolaříka, jelikož jsme měli už tři vystřídané hráče. A zrovna v tom početním oslabení jsme přidávali další góly. Vyzkoušeli jsme si hru bez jednoho hráče v poli, a to je také dobrá zkušenost," usmíval se Petrouš.

„Aspoň se o nás bude psát snad chvíli pozitivně. Ale hledíme už k dalšímu programu. V hledáčku máme více hráčů, byť s námi trénují jen Mára Jarolím a Honza Hošek. Jarolím tři měsíce nic nedělal, o jeho angažmá se bude rozhodovat a musí si ho zasloužit. Přestupní termín trvá až do dvacátého září," přemítal trenér.

Chomutovští přijali vyřazení reálně. „Slavii jsme darovali vlastními chybami tři až čtyři góly a podle toho dopadl i výsledek. Takhle to je hrozivý debakl, který podle mne úplně neodpovídá průběhu hry. Potvrdil se ale odhad, že pokud dá ligový tým v poháru proti soupeři z nižší soutěže brzy vedoucí gól, má to snadnější," všiml si nejzkušenější chomutovský fotbalista Aleš Pikl, bývalý hráč Blšan, Ostravy, Teplic, Žižkova, Zlína, Mostu a dalších klubů.

Trenér Chomutova Robert Vágner litoval, že jeho tým ani jednou neskóroval. „Je to škoda kvůli divákům, kteří nám drželi palce. Přišlo hodně lidí. Ve Slavii jsem hrál s brankářem Radkem Černým. A překvapilo mě, že moje jméno skandovali i slávističtí fanoušci na chomutovském stadiónu. Debakl se Slavií se pro mě stal hned po zápase minulostí a rázem jsem na něj zapomněl. Možná to bude znít divně, ale pro nás je důležitější sobotní zápas ČFL s Chrudimí," povídal kouč, který během hráčské kariéry působil v Plzni, ve Slavii nebo v Teplicích.

Reklama

Související témata: