Hlavní obsah

V domácím poháru máme nejtěžšího soupeře, tvrdí jablonecký kouč Skuhravý

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Jablonce zastavili útlum, kvůli němuž přišli o body v ligových duelech s Libercem a Teplicemi. A spravili si chuť na pražské Slavii (2:1). Hodně si po zápase oddechl trenér Roman Skuhravý, jenž ve vítězném zápase oželel i absenci několika zraněných opor.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý.

Článek

„Jsem spokojen s výhrou, jelikož jsem očekával náročnou bitvu, a to se potvrdilo. Soupeř byl po změně trenéra nesmírně odhodlaný a naopak my jsme se dostali do situace, že musíme nutně bodovat. Místo toho, aby nás vedoucí gól uklidnil, měli jsme obavu o výsledek," ohlížel se kouč za dramatickým vývojem.

„Branky, jaké dostáváme, padají jasně po našich chybách. Nakonec ale musím kluky pochválit, jak odpracovali vypjatý závěr a s jakou touhou šli za výhrou. Povedlo se nám něco podobného už podruhé v sezóně. Předtím jsme také rozhodli v třiadevadesáté minutě už v pohárovém utkání s norským soupeřem," podotkl Skuhravý.

Trenér se společně s celým týmem soustředí na další část podzimu. „Liga je našlapaná, ale vážně bereme i domácí pohár. Jsme obhájci trofeje a hodláme se znovu dostat co nejdále," uvedl před středečním vystoupením na půdě Hradce Králové. „Je to nejtěžší druholigový soupeř, jakého mohl dostat celek z první ligy. Viděl jsem Hradec při jeho druholigovém zápase v Ústí, kde si kde si Východočeši počínali velmi takticky a vyhráli," upozornil Skuhravý.

„Jsme pokorní ke každému soupeři. Příště nás v lize čeká v Praze skvěle hrající Dukla, která má moje uznání za to, jak tam fotbal dělají. Naposledy remizovala v Plzni, což byl pro Duklu pěkný výsledek. A pokusíme se v Praze bodovat, byť to bude asi hodně těžký zápas," uvažoval trenér.

Bude zajímavé sledovat, jestli se jabloneckému brankáři Michalu Špitovi podaří vychytat sté čisté konto v lize. Chybí mu k tomu jediné střetnutí. „Často mi to lidé připomínají, ale snažím se si tlaky nepřipouštět. Přiznám se, že pro mě je třeba cennější vítězství Jablonce s inkasovaným gólem, než případná bezbranková remíza," podotkl gólman před duelem v Praze.

Reklama

Související témata: