Hlavní obsah

Karlovy Vary - Jihlava 0:1Jihlava v dohrávce domácího poháru porazila Karlovy Vary

Karlovy Vary/České Budějovice

Dohrávky 3. kola Poháru České pošty dnes zvládli oba prvoligoví zástupci. Jihlava zvítězila zásluhou pokutového kopu kapitána Lukáše Vaculíka 1:0 v Karlových Varech. Příbram uspěla v Českých Budějovicích až po penaltovém rozstřelu, který vyhrála 4:2. V normální hrací době skončil zápas bez branek. Také Středočechům výrazně pomohl kapitán - brankář Aleš Hruška chytil dva pokutové kopy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jihlavský Vaculík v souboji s Nitrianským ze Slavie.

Článek

Jihlava se v sobotním osmifinále soutěže představí na hřišti Sigmy Olomouc, svěřenci Františka Straky v Praze proti Dukle.

Vysočině se na hřišti třetiligového celku povedl úvod zápasu, protože už v 11. minutě Vaculík proměnil pokutový kop za ruku jednoho z domácích hráčů. Vysočina měla další šance v závěru poločasu, ale Kosaka vychytal gólman Krbeček a Teplý pak zblízka netrefil odkrytou branku.

Vyrovnání v 58. minutě odmítl domácí Šollar, který hlavou přestřelil. Jihlava mohla dvě minuty před koncem pojistit vedení z druhého pokutového kopu, ale ten Josl neproměnil. Tým z Vysočiny i tak těsný náskok udržel a spravil si sebevědomí po třech ligových prohrách za sebou.

Po úvodním poločase bez vyložených šancí byla na jihu Čech po pauze aktivnější Příbram. V 55. minutě Švancara trefil břevno, o chvíli později jeho další ránu zlikvidoval brankář Křížek.

Na druhé straně zase gólman Hruška vyrazil střelu Poliačka. Čtyři minuty před koncem zase českobudějovického Křížka při Jugasově střele zastoupil na brankové čáře Lengyel.

V rozstřelu Příbram nezačala dobře, protože hned první pokus střídající Mašán neproměnil. Jeho zaváhání však napravili spoluhráči Danoski, Pilík, Řezníček a Zápotočný. Hruška naopak vychytal domácího Vyskočila a Linharta a pustil jen penalty Hanzlíka a Deliho.

Program 3. kola domácího poháru zakončí 12. října souboj Kladna s mistrovskou Plzní. Soutěž z prvoligových celků už opustily Ostrava, Liberec, Teplice a Bohemians Praha 1905. Osmifinále v pátek odstartuje zápas Mladé Boleslavi se Slováckem, další utkání se hrají o víkendu.

Utkání 3. kola fotbalového Poháru České pošty:
Karlovy Vary - Vysočina Jihlava 0:1 (0:1)
Branka: 11. Vaculík z pen. Rozhodčí: Berka.
Sestava Jihlavy: Hanuš - Marek, Krejčí, Šourek, Vaculík (76. Josl) - Jánoš - Masopust, Jungr, Harba (26. Kučera), Kosak (61. Kliment) - Teplý. Trenér: Komňacký.
České Budějovice - 1. FK Příbram 0:0, na penalty 2:4
Penaltu proměnili: Hanzlík, Deli - Danoski, Pilík, Řezníček, Zápotočný. Neproměnili: Vyskočil, Linhart - Mašán. Rozhodčí: Benedikt.
Sestava Příbrami: Hruška - Jugas, Zápotočný, Divíšek, Mišůn - Stratil (80. Pilík), Tarczal, Abraham (90. Mašán), Danoski - Švancara (70. Mareš), Řezníček. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články