Hlavní obsah

Proti čipernému Varnsdorfu chyběla tvořivost, litoval po remíze kouč Slavie

Varnsdorf

Fotbalisté pražské Slavie uhráli v prvním osmifinálovém duelu Poháru České pošty bezbrankovou remízu na půdě druholigového Varnsdorfu. Pro slávistického trenéra Miroslava Koubka to bylo třetí vystoupení na lavičce mužstva a po ligových nezdarech v Jablonci a se Spartou se dá říci, že se ve svém novém angažmá dočkal z pohledu výsledkové bilance pomyslného prvního bodu. „Ale před odvetou je to riskantní výsledek," podotkl Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový kouč fotbalové Slavie Miroslav Koubek na tiskové konferenci.

Článek

Jste zklamán remízou na severu Čech?

Přiznám se, že jsme takový zápas čekali. Byl to typický pohárový duel. Navíc se soupeřem, který má dobrou sportovní formu a před měsícem ve stejném poháru vyřadil Teplice, tedy celek, jenž je aktuálně třetí v lize. Varnsdorf se prezentoval pěkným způsobem hry, byl uvolněnější, čiperný, pracovitý. S jejich stylem nakopávaných míčů měla naše defenziva potíže. Chtěli jsme dát gól, což jsme nesplnili. Výsledek 0:0 zvenku je docela riskantní, protože doma v odvetě musíme vyhrát.

Překvapilo vás přesto něco během zápasu?

Řeknu upřímně, že Varnsdorf měl běhavější hráče než Slavia. Naši fotbalisté se snaží uplatnit jiné přednosti.

Zdálo se, že ve vaší hře chyběla hlavně myšlenka.

Ano, to je téma, kterým jsme se zabývali i v kabině hned po zápase. Právě tvořivost je prvním předpokladem pro to, aby herní projev šel do kvality. Scházel nám distancovaný Karol Kisel, který by hru nejspíš usměrnil. Ale na hřišti jsme měli jedenáct hráčů a bylo naším cílem poradit si i bez něj.

Co dál?

Postupně zkusíme dát šanci dalším členům kádru. Zabudováváme Maria Ličku ve středu pole. Ale moje poznání po čtrnácti dnech v klubu bylo, že musíme tým posílit. Jinak to asi nepůjde. Hráčům jsem řekl, že hrajeme v lize o záchranu. Podle matematiky je k tomu potřeba třicet bodů. Máme odehráno deset kol a bodů jen sedm. Taková je realita.

Reklama