Hlavní obsah

Vedení svazu by Řepkova nominace nevadila

Karel Felt

Středečním utkáním s Rakouskem skončil čtyřzápasový trest Tomáši Řepkovi, který dostal po svém vyloučení v baráži s Belgií. Kontroverzní obránce West Hamu však v té době také prohlásil, že pokud budou ve vedení fotbalového svazu předseda Jan Obst a generální sekretář Petr Fousek, nebude reprezentovat. Nikdy se však reprezentačního dresu nezřekl.

Foto: Archiv

Tomáš Řepka.

Článek

"Zatím jsem o tom nepřemýšlel, zda ho povolám, ale myslím si, že mužstvo by ho přijalo. Ve vztazích mezi ním a ostatními hráči nevidím problém. Samozřejmě je tu to jeho vyjádření, což by bylo třeba urovnat diplomatickou cestou. Řepka se však nedopustil žádného zločinu. Mám informace o tom, jak si vede nyní," konstatoval kouč Karel Brückner.

Reprezentační trenér dal najevo, že možnosti vyzkoušet zkušeného obránce se vnitřně nebrání. "Jedná se o fotbalistu, který pokud je maximálně koncentrovaný a uhlídá svoje emoce, dokáže být pro mužstvo nesmírně cenný," uvedl Brückner.

"Měl jsem ve svém vyjádření volit jinou formulaci, ale omlouvat se nehodlám," pravil nejednou Řepka. "Rozhodně neočekávám žádnou oficiální omluvu. Nad to se dokáži povznést, protože prvořadé jsou zájmy českého fotbalu. Pokud by byl Řepka nominován, nejsem proti. Hráč však sám musí zvážit svoje stanovisko a formulaci, protože Obst s Fouskem tu pořád jsou," řekl Právu Jan Obst.

Reklama