Hlavní obsah

V semifinále poháru jede Baník do Plzně

PRAHA

V semifinále Poháru ČMFS na sebe narazí Slovácko s Libercem a Plzeň s Ostravou. Rozhodlo o tom losování v sídle fotbalového svazu v Praze na Strahově. První duel se bude hrát ve středu 11. května v 18:00 hodin, druhý o čtyřiadvacet hodin později.

Článek

Původně se mělo hrát v úterý a ve středu, ale protože Ostrava předtím v pondělí dohrává ligové kolo, sehraje svůj zápas až ve čtvrtek 12. května. A šéf profesionálního fotbalu Ivo Lubas dnes rozhodl, že se první zápas přesune na středu.

Nejspokojeněji se po losu tvářili plzeňští funkcionáři. Vůbec jim prý nevadí, že je Baník nyní ve slibné formě. "Těší nás, že hrajeme doma a že můžeme fanouškům připravit atraktivní zápas," usmíval se plzeňský ředitel Radek Havel, který se neobává ani příjezdu vysokého počtu ostravských fanoušků. "Už jsme se s tím dokázali vyrovnat loni při lize a věřím, že to zvládneme i tentokrát," řekl Havel.

Ostrava chtěla hrát doma

Ostravský šéf Vojtěch Flégl přiznal, že na losování vyrazil s úkolem, aby jeho tým hrál doma. "To se tedy nesplnilo, alespoň nám však los přihrál přijatelného soupeře z druhé ligy," řekl spokojeně Flégl.

Liberecký ředitel Libor Kleibl se také radoval jen napůl. Jeho tým má výhodu domácího prostředí, přijede však ambiciózní Slovácko. Oba kluby mají podobný osud: v lize se musí vyrovnávat s bodovým odpočtem za účast v korupčním skandálu, a tak přes pohárovou soutěž chtějí vybojovat postup do Poháru UEFA.

"Pro nás je účast v pohárech velmi důležitá a není důležité, v které soutěži si jí vybojujeme. Obě soutěže bereme naprosto vážně," prohlásil Kleibl.

Zápas v Liberci velkou motivací

Jeho kolega ze Slovácka si prý také přál, aby se hrálo na domácím stadionu, ale nijak zvlášť nesmutnil ani z toho, že musí putovat na sever Čech. "V semifinále si už nelze vybírat a to, že jedeme do Liberce, pro nás bude velkou motivací. Postup se nám tím rozhodně nevzdálil," řekl předseda představenstva Jan Řezník.

Finále se bude hrát 31. května, tedy o šest dnů později než se původně předpokládalo. Na 25. květen se totiž podle šéfa profesionálního fotbalu Iva Lubase přesune 30. ligové kolo, jak si přáli kluby i reprezentační trenér Karel Brückner.

Dějiště pohárového finále však dosud nebylo určeno, protože pokud postoupí oba moravské kluby, bude se hrát na Moravě. "Jinak bude dějištěm tradičně Strahov," řekl Lubas.

Program semifinále:
Středa 11. května, 18:00: Liberec - Slovácko.
Čtvrtek 12. května, 18:00, Plzeň - Ostrava.

Reklama