Hlavní obsah

Sparta má na mušce double, pro Jablonec je pohár poslední nadějí

Praha

Když úspěšná domácí sezóna, tak se vším všudy. Fotbalisté Sparty zůstali posledním mužstvem v Evropě, které ve svojí ligové soutěži ještě v sezóně neokusilo hořkost porážky. „Příjemné zjištění. Dává nám sebedůvěru do dalších zápasů, je však třeba to stále potvrzovat. Máme velkou touhu jít ještě dál,“ libuje si trenér Vítězslav Lavička. A do jeho plánů patří také útok na double, který Sparta jako jediná v samostatné éře získala v roce 2007.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Marek Matějovský (vlevo) a jablonecký útočník Antonín Fantiš během přípravného utkání.

Článek

Ligu vede šest kol před koncem o deset bodů před Plzní, takže mistrovský titul má na dosah. Sparta si může stále troufat i na double. Ve středu rozehraje v Jablonci semifinále Poháru České pošty.

„Nemusíme se šetřit, dobré výsledky na dvou frontách nás posilují. V lize nás čeká těžký zápas na Dukle, ale i do poháru půjdeme naplno, abychom postoupili," ujišťuje záložník Josef Hušbauer, jeden z hrdinů sobotního derby se Slavií.

Úvodní zápasy semifinále Poháru České pošty:
Středa
16:45: Baumit Jablonec - Sparta Praha (ČT Sport)
Čtvrtek
17:30: Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno

Po vítězstvích je únava menší

Letenským se daří, a tak nemusejí příliš spekulovat, jak rozložit síly. „Únava přichází vždy ve chvíli, kdy se prohrává. Po vítězstvích se regeneruje daleko lépe a hráči únavu tak moc nepociťují. Navíc se nemůžeme schovávat za to, zda hrajeme jednou nebo dvakrát týdně," říká asistent trenéra Václav Jílek na stránkách sparta.cz.

Letenští zatím v poháru nasazovali i hráče z lavičky. V Jablonci však zřejmě nastoupí v téměř kompletní sestavě. „Dá se to očekávat, trochu nás ale limitují zdravotní potíže. Například Costa dohrával derby se sebezapřením. Samozřejmě nějaké změny sice přijdou, budou ale minimální," avizuje Jílek.

Pohár je jiná soutěž, doufá Jablonec

Sparta je však ve střehu. Jablonci se v lize nedaří, a tak je pro něj pohár poslední možnou cestou do Evropy.

„Do stavu zpackané jarní sezóny jsme se dostali sami. Chci věřit tomu, že proti Spartě odvedeme to nejlepší, co v nás je. To nám velí situace. Otázkou je, jestli nám semifinále nesváže nohy," líčí trenér Roman Skuhravý.

Uvědomuje si, že pokud má jeho tým uspět, musí hrát nejspíš nad hranicemi svých možností. „Jdeme do semifinále s odhodláním uspět a uvidíme, s čím přijede Sparta. Pohár je jiná soutěž, zmobilizujeme se, a když se vyvarujeme chyb v obranné fázi, nejsme bez šancí," doufá Skuhravý.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Plzeň a Brno. Dva ligoví lídři, Sparta a Viktoria, by se tak mohli utkat i ve finále poháru.

Jak dopadne úvodní semifinálový duel Poháru České pošty mezi Jabloncem a Spartou?
Zvítězí Jablonec
23 %
Zápas skončí remízou
10,4 %
Vyhraje Sparta
66,6 %
Celkem hlasovalo 805 čtenářů.

Reklama