Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 4:0Sparta dál útočí na double, v semifinále poháru rozstřílela obhájce trofeje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Kadeřábek 1 : 0
35. Hybš 2 : 0
55. Hušbauer 3 : 0
60. Vácha 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Ježkova škola se nezapře. Zatím jediný fotbalový trenér, který od rozpadu federace dokázal získat double, byl Michal Bílek se Spartou v roce 2007. Vítězslav Lavička slavící právě ve středu 51. narozeniny může bývalého spoluhráče ze silné letenské dynastie napodobit. Titul v lize má Sparta téměř jistý a v Poháru České pošty už je ve finále. Po porážce 1:3 v Jablonci v domácí odvetě semifinále zvítězila hladce 4:0. Baumit tak neobhájí svůj loňský triumf. Ve finále narazí Pražané buď na Plzeň, nebo na Brno.

Článek
Fotogalerie

Žádné betonování, zápas začal řadou šancí na obou stranách. Letenský Vaclík se musel vytáhnout při Hubníkových nůžkách, čerstvý ligový stovkař Špit zase při Váchově bombě.

Domácí nasadili kompletní ligovou jedenáctku a na konci první půlhodinky se ujali vedení. Dočkal se natlačil do vápna před Beneše, jeho střelu Špit jen vyrazil a Kadeřábek uklízel míč do prázdné branky. A netrvalo moc dlouho, Špitovi vypadl po Dočkalově rohu míč z rukou a do prázdné branky tentokrát doťukával další obránce Hybš. Vedení 2:0 už do finále posouvalo Spartu...

Začátek druhé půle Jablonec zdrtil

Za čtvrt hodiny druhé půle naděje Jablonce totálně pohasly. Nejprve se dalším lahůdkovým gólem prezentoval kanonýr ze zálohy Hušbauer, který Špita překonal bombou zdálky. O pět minut později Dočkal ideálně uvolnil za obranu Váchu a muž na černou práci si gólmana vychutnal precizním dloubáčkem. Teprve za beznadějného stavu 4:0 trefil jablonecký Novák břevno.

Otřesení Severočeši už neměli na to, aby v závěru dva góly potřebné k postupu vstřelili, i když hlavičkující Čížek trefil aspoň tyč. Sparta se bavila svým fotbalem a fanoušci vinšovali oslavenci Lavičkovi, který se v závěrečných pěti zápasech sezóny pokusí završit pozoruhodný triumf.

Finále Poháru České pošty se uskuteční v pražském Edenu v sobotu 17. května od 18:45. Ve druhém semifinále Plzeň v prvním utkání zdolala Brno 2:0 a odveta je na programu ve čtvrtek.

Finále s Plzní by naplnilo Eden

„Je nám jedno, na koho narazíme, pro diváky by asi byla lepší Plzeň, pak by mohl být plný Eden," tuší Josef Hušbauer. „Trenérovi jsme dali k narozeninám výhru a také poukázku na večeři s rodinou. Dali jsme jasně najevo, že chceme double, to je teď náš cíl. V poháru jsme ve finále a v lize nám zbývá už jen krůček," těší se Hušbauer.

Naopak pro Jablonec sezóna de facto skončila, protože v lize už je bez šancí. „Bude neúspěšná... Chtěli jsme do Evropy aspoň z poháru, ale nepovedlo se. Druhý gól beru na sebe, při třetím mi Hušbauerovu střelu tečoval Beneš," krčil rameny brankář Michal Špit.

Semifinále fotbalového Poháru České pošty - odveta:
Sparta Praha - Baumit Jablonec 4:0 (2:0)
Branky: 29. Kadeřábek, 35. Hybš, 55. Hušbauer, 60. Vácha. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Jiřík. ŽK: Třešňák, Kubista (oba Jablonec). Diváci: 3395. První zápas 1:3, postupuje Sparta.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš - Vácha, Matějovský - Dočkal (89. Vacek), Hušbauer (87. Mareček), L. Krejčí (76. Přikryl) - Lafata. Trenér Lavička.
Jablonec: Špit - Eliáš (76. Fantiš), M. Kysela, Beneš, Novák - Rossi, Loučka - Kopic, Čížek, Třešňák (65. Kubista) - M. Hubník (56. Doležal). Trenér Skuhravý.

Reklama

Související témata: