Hlavní obsah

Baník a Slovácko svedou boj o trofej i Evropu

Igor Bruzl, Čestmír FolkSport.czPrávo

Finálový duel Poháru ČMFS, který se hraje v úterý od 18 h v Olomouci, má o náboj postaráno. Fotbalisté Ostravy neobhájili titul, a když by Slovácko neporazili, čekal by je jen Intertoto cup. Naopak soupeř chce triumfem dokázat, že bez disciplinárního odečtu 12 bodů by o Pohár UEFA bojoval i v lize.

Článek

Na Andrově stadiónu se dá čekat parádní kulisa. "Podporu fanoušků potřebujeme. I podle výsledku totiž budeme posuzovat sezónu. Buď vyhrajeme a bude to docela úspěšný ročník, v opačném případě bude hodnocení negativní," ví kouč Baníku Jozef Jarabinský.

Jeho tým v této sezóně Slovácko ani jednou neporazil. Celková vzájemná bilance je vyrovnaná. Ostravský tým sužují zranění a na rozdíl od soupeře jeho opory o víkendu neodpočívaly. "Nastoupili jsme proti Slavii v kompletním složení, ale věřím, že se hráči i s únavou po utkání ve vedru vyrovnají," přemítá trenér. Chybět budou s natrženými svaly gólman Vašek a Čížek, v pořádku nejsou ani Lukeš a Drozd. Připraven naopak bude Papadopulos i Slončík zraněný se Slavií. Nedávná mizérie Jarabinského nestraší. "Hodně jsme zkoušeli. Špatné výsledky v závěru ligy beru na sebe. Pohár byl prioritou."

Slovácko si záchranou v lize už svůj hlavní cíl v sezóně splnilo. "Bylo by krásné přidat třešničku na dortu," sní trenér Ladislav Molnár. Navzdory nezdarům Baníku v lize nepřijímá roli favorita. "Jejich porážkami se nesmíme nechat zmást," tvrdí kouč. Jeho tým nezapomněl v přípravě na pokutové kopy. Jimi pokořil Teplice a Liberec.

Nezmar nenastoupí kvůli zlomenině žeber

"Nezlobil bych se, kdyby se to podařilo i do třetice," usmívá se kouč. Při penaltách by ale nepomohl střelec Nezmar. Nenastoupí kvůli zlomenině žeber. "A v lize v Boleslavi si poranil kotník obránce Švejnoha," mrzí trenéra Slovácka. Za jeho týmem přijedou příznivci v 55 autobusech, vyhlášení fandové Baníku nemusejí mít početně navrch.

O vzruch už před bitvou se postaralo vedení Slovácka. Podalo totiž protest proti tomu, aby zápas řídil rozhodčí Milan Šedivý. "Je to nedůvěryhodná osoba a jeho podíl na korupční aféře nebyl ještě dořešen. Žádáme proto předsedu komise rozhodčích pana Melichara, aby zajistil spravedlivý průběh utkání," říká sportovní ředitel klubu Rudolf Baránek.

Šéf komise rozhodčích Jaroslav Melichar však nevidí důvod, proč by měl nominaci měnit. "Pan Šedivý není trestně stíhán a ani proti němu nebylo vedeno disciplinární řízení," připomíná a pozastavuje se nad tím, že protest přichází až den před zápasem, když sudí je znám už delší dobu. A reakce z ostravských Bazalů? "Nechápeme, oč běží a nechceme s k tomu vyjadřovat," mává rukou šéf představenstva Baníku Jakub Kahoun.

Reklama

Související témata: