Hlavní obsah

Máme Spartě co vracet, burcuje Kovařík svou Plzeň. Jenže Letenští míří na double

Praha

Jen humbuk kolem omezeného prodeje vstupenek kazí lákavý zápas. Vždyť v sobotním finále Poháru České pošty se v Edenu utkají dva nejlepší české fotbalové týmy současnosti. Sparta už má v kapse mistrovský titul a poprvé od roku 2007 tak může završit double. Plzeň o to více prahne, aby se rivalovi revanšovala a upravila stav získaných trofejí v sezóně na 1:1...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Plzně Jan Kovařík (zády) a Václav Procházka oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Podruhé si zahraje pohárové finále. Poprvé plzeňský záložník Jan Kovařík neuspěl. V roce 2010 ještě v dresu Jablonce podlehl na Letné právě Plzni 1:2.

„Moc se těším. První finále jsem nevyhrál, takže mám o to větší motivaci zvítězit. Věřím, že pohár přivezeme do Plzně," říká v rozhovoru pro klubové stránky. Své první finále má stále na očích... „Shodou okolností občas projdu kolem fotky, na které je zachycen gól Milana Petržely a já jen stojím v pozadí," usmívá se plzeňský záložník.

Viktoria tehdy zápasem s Jabloncem nastartovala svou stále nekončící pohárovou cestu. „To jsem si v té době moc neuvědomoval. Na druhou stranu Viktoria měla už tehdy parádní tým, hrála pěkný fotbal a nakonec skončila v lize na pátém místě," vzpomíná.

Druhý finálový pokus už Kovařík nechce promarnit. „Je samozřejmě příjemnější zvednout trofej nad hlavu. Navíc hrajeme proti Spartě, takže o motivaci je postaráno. V lize jsme sparťany nedokázali letos ani jednou porazit, máme jim co vracet," dává najevo velké odhodlání.

Šance na double se nemusí opakovat

Sparta získala titul již tři kola před koncem. Hráči ho slavili tři dny, ale hned v dalším utkání rozstříleli Olomouc 5:0. To je varování pro Plzeň, aby na ztrátu koncentrace svého soupeře nespoléhala.

„Tým ví, co chce. Víte, že už se vám třeba nikdy nepovede být tak blízko k double... Neradi bychom si sami sobě kazili radost špatnými výkony. Chceme si to užít se vším všudy," ujišťuje letenský záložník Bořek Dočkal.

Sparťani už mají titul, přestože toto slovo jejich kouč během sezóny jen zřídka vyslovil. „Záměrně jsem ho nechtěl vyslovovat, i když cíl je ve Spartě vždycky jasně nastavený. Nemám potřebu to vyslovovat," usmívá se Vítězslav Lavička.

Podobně to má i s pohárem. „K double nám chybí jeden krok. A naše odhodlání platí," říká trenér jasně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články