Hlavní obsah

I v poháru máme vysoké cíle, řekl jablonecký kouč Šilhavý po výhře v Chomutově

Chomutov

Jablonečtí fotbalisté se v pohárovém zápase v Chomutově nenechali zaskočit od třetiligového soupeře a po vítězství 5:0 splnili postupovou povinnost. „I v této soutěži máme vysoké cíle, ale ani vzhledem k přijatelnému vylosování v příštím kole nemůžeme nikoho podcenit,“ uvažoval trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Článek

Co rozhodlo o poměrně jednoznačném průběhu zápasu v Chomutově?

První vstřelený gól nám pomohl k uklidnění, jenže potom i paradoxně malinko ublížil. Od té doby jsme si mysleli, že už to půjde snadno. Hráčům vyčítám málo pohybu, nedohrané souboje a fakt, že jsme domácí pustili na nějakou chvíli do hry. Dokonce se dostali i do vyložené šance po rohovém kopu. Naštěstí jsme i slabší momenty ustáli a přidali jsme čtyři góly.

Už máte jasno, kdo nastoupí na postu stopera při absenci Beneše v ligovém duelu na Bohemians?

V Chomutově si tohle místo vyzkoušel Marek Kysela, ale odstoupil pro zranění. Záleží na tom, jak se bude cítit v sobotu. I kvůli manku, které měl předtím po prodělané viróze. Už proti Slovácku hrál ve středu obrany Rossi. Alternativou je i Tomáš Hübschman.

Jak se vám jevil Mišůn při svém prvním startu v soutěžním zápase?

Už se na utkání těšil, byl nažhavený. Je to poctivý kluk, se kterým počítáme. Ať už na levý kraj obrany nebo i do jejího středu.

A zvažujete i varianty pro ofenzivu?

Rozehrává se Crnkič a společně s Moulisem naznačili, že mají rychlostní předpoklady pro hru směrem dopředu.

A výhledově k Poháru FAČR. Kam až chcete dojít?

Nejprve nás bude čekat celek Dobrovice. Nemusíme daleko cestovat, protože je to tým z městečka nedaleko Mladé Boleslavi. Takže i z tohoto úhlu jde o solidní vylosování, které nám velí postoupit. Ale nechceme nikoho podceňovat, pohár bývá ošidný. Pokud jde o cíle, víme, že je schůdnější dostat se do Evropy právě přes domácí pohár, než z ligy. Jablonec to zažil po finálové výhře nad Mladou Boleslaví právě v Chomutově loni v květnu. Někteří kluci si na úspěch zavzpomínali. A já si zase připomněl, že tehdy jsem jako trenér Liberce byl u semifinálové porážky Slovanu právě s Jabloncem. Ale teď je pro nás prioritou probíhající sezóna.

Reklama

Související témata: