Hlavní obsah

Třeba nám pohárová facka pomůže v derby se Spartou, věří po vyřazení trenér Dukly Kozel

Domažlice

„Neomluvitelné,“ hřímal šéf fotbalové Dukly Michal Šrámek. „Nespokojenost, protože něco podobného by se stát nemělo,“ volil přece jen mírnější slova trenér Pražanů Luboš Kozel poté, co jeho tým vypadl z Poháru České pošty hned, jak do něho vstoupil. Hned ve druhém kole a na hřišti Jiskry Domažlice hrající ČFL k tomu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel.

Článek

Zatímco v lize jste v prvních čtyřech kolech neprohráli, v poháru vypadnete s týmem hrajícím o dvě soutěže níž a navíc po prohře 1:3. Docela ostuda, i když jste hráli v kombinované sestavě?

I tak jsme měli zápas zvládnout a postoupit. Za čtyři a půl roku, co působím v Dukle, se stalo ale poprvé, že jsme vypadli v poháru se slabším mužstvem.

Argument hezký, nikoli však omluva...

Při absenci zkušeného Vorla a Gedeona se ukázalo, jak je naše mužstvo ještě mladé a nezkušené. Stačilo, abychom inkasovali první gól a předtím neproměnili dvě tři stoprocentní šance, a na mužstvo vývoj střetnutí dolehl.

Neměl jste tedy pocit, že svou roli sehrálo i podcenění protivníka, který hraje o dvě patra pod vámi?

Prvních dvacet minut jsme sice byli ještě v autobuse a prospali je, jenže pak jsme skutečně měli možnosti, abychom šli do dvoubrankového vedení. Jenže střelba a proměňování šancí je na podzim naší slabinou. Po hodině hry podnikli domácí brejk z půlky, následovala penalta a inkasovaná branka. Mohli jsme skóre otočit, ale namísto toho jsme dostali ze standardní situace druhý gól a každý už se rval s vývojem utkání sám. Ale podcenění či snad nedostatek chuti nemohu vytknout nikomu.

Přitom loni jste se dostali v domácím poháru hodně daleko a vyřadila vás až Sparta. Copak jste letos pohárové ambice neměli?

Ale pochopitelně, i když jsme věděli, že v případě postupu náš čekají Pardubice a poté Teplice, což nebyl právě snadný los. Ono to ale nebylo snadné ani v Domažlicích. Působí tam celá řada hráčů, kteří prošli Plzní, takže mají dobré mužstvo, které bude podle mého hrát v ČFL o postup.

Přesto se rozdíl dvou tříd měl projevit...

To nesporně. Vnímali jsme pohár jako možnost, že v něm budeme dávat příležitost hráčům, kteří na Julisku přišli, do sestavy se zatím neprosadili a budou mít tudíž možnost hrát těžké zápasy. Teď z představy sešlo.

Bylo po návratu na Julisce hodně dusno? Spustilo vedení blesky a hromy?

Tak to v Dukle nechodí, i když nespokojenost samo sebou vládne. Nespokojený jsem pochopitelně i já, ale nějaké podcenění nebo snad neodpovídající přístup svým svěřencům rozhodně vyčítat nemohu.

A to vás v neděli navíc čeká derby se Spartou...

Možná to bude naopak výhoda. K derby budeme nastupovat ve stejné pozici, jako Domažlice proti nám. Také nebudeme mít co ztratit, takže hráči nebudou muset být nervózní. A když derby poctivě odpracují, jako náš pohárový soupeř, třeba se proti Spartě dočkají stejné odměny.

Jenže k tomu, abyste Spartu porazili, musíte začít dávat góly. A to je přece váš podzimní problém. V poháru, stejně jako v lize...

My je dávat umíme, jenže potíž je v tom, že když mužstvo nepromění druhou, třetí příležitost, padne na něj deka, přestane si věřit a problémy s koncovkou narůstají. Chtělo by to střeleckou smůlu konečně protrhnout.

Reklama