Hlavní obsah

Žižkov - Slavia 2:1Žižkov se postaral o další překvapení. V Poháru FAČR vyřadil Slavii

Praha

Fotbalisté Viktorie Žižkov vyřadili v Poháru FAČR další prvoligový celek. Po Jihlavě si tentokrát vyšlápli na Slavii. Lídr druhé nejvyšší soutěže zvítězil v malém pražském derby 2:1 a postoupil do 4. kola. Rozhodující gól vstřelil v 90. minutě Voltr. Slavia se po Jihlavě a Dukle stala třetím prvoligovým mužstvem, které se v této sezóně s domácí pohárovou soutěží loučí. Duel třetího kola naopak zvládla Mladá Boleslav, která vyhrála ve Štěchovicích 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Karafiát z Žižkova (uprostřed) odkopává míč před slávistickým záložníkem Jakubem Petrem.

Článek
Fotogalerie

Slavia nastoupila na Žižkově bez řady opor. Ze základní sestavy v posledním ligovém utkání v Mladé Boleslavi nastoupili za aktuálně druhý celek prvoligové tabulky od úvodu jen tři hráči. Červenobílí ze zdravotních důvodů a kvůli reprezentačním povinnostem postrádali rekordních 17 fotbalistů, hrát nemohl ani nemocný lídr Latka.

I ve slepované sestavě se slávisté po čtvrthodině radovali z vedoucí trefy. Sudí Jech odpískal penaltu za ruku a Piták pokutový kop nekompromisně proměnil. Viktoria se ale nepříznivým vývojem nenechala rozhodit a v 33. minutě srovnala. Povedenou kombinaci zakončil Bazal, který na Žižkově hostuje právě ze Slavie.

Čtyři minuty po pauze si mohli vzít hosté vedení zpět, Diopovi ale radost z premiérové trefy za slávistický A-tým zkazil signalizovaný ofsajd. Jinak ovšem Viktoria hrála se soupeřem v poli minimálně vyrovnanou partii. Oba týmy v druhé půli nevyužily několik šancí, téměř tři tisícovky diváků se ale přesto penalt nedočkaly, protože v 90. minutě rozhodl střelou k tyči střídající Voltr. "I když jsme měli na hřišti jen asi dva hráče ze základní sestavy, tak jsem čekal, že ti, co nastoupili, k tomu přistoupí lépe," řekl slávistický trenér Miroslav Beránek.

"Dostali jsme se snadno do vedení, ale naše defenziva byla prostupná. Nedali jsme tam to, co si defenziva zaslouží - pracovitost, důraz. Nechali jsme si snadno vyrovnat, neproměnili jsme šance a v poslední minutě domácí po naší nedůslednosti rozhodli. Vyhráli zaslouženě," dodal kouč.

Boleslav postupuje přes Štěchovice

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím udělal v základní sestavě pět změn od ligového utkání se Slavií. V prvním soutěžním utkání v sezóně nastoupili od začátku brankář Miller a uzdravený záložník Zahustel.

Favorit na hřišti třetiligových Štěchovic zužitkoval převahu až v závěru prvního poločasu. V 38. minutě se postavil k penaltě kapitán Magera a s přehledem překonal domácího brankáře Sňozíka.

Bývalá dlouholetá opora Bohemians 1905 si po pauze poradila se střelou Vukadinoviče, na druhé straně zase boleslavský Miller zlikvidoval Proskovu hlavičku. Naděje Štěchovic na vyrovnání pak snížil v 74. minutě červenou kartou Cienciala a favorit už závěr v pohodě zvládl.

Boleslav narazí v osmifinále právě na Žižkov. Další zápasy 3. kola jsou na programu v příštích dnech.

3. kolo fotbalového Poháru FAČR:
Viktoria Žižkov - Slavia Praha 2:1 (1:1)
Branky: 33. Bazal, 90. Voltr - 16. Piták z pen. Rozhodčí: Jech.
Slavia: Rakovan - Dostál, Dobrotka, Fialka, Bejbl - Gecov, Baéz - Petr (85. Zámečník), Boudjemaa (67. V. Vukadinovič), Piták - Diop (75. Fotr). Trenér: Beránek.
Štěchovice - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 38. Magera z pen. Rozhodčí: Bílek. ČK: 74. Cienciala (Štěchovice).
M. Boleslav: Miller - Bartl, Navrátil, Smejkal, Bořil - Ščuk (72. Šisler), Tavares - Zahustel (83. Mehanovič), Magera, M. Vukadinovič (86. Lalkovič) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.
Postoupí do čtvrtfinále Poháru FAČR Mladá Boleslav, nebo Viktoria Žižkov?
Mladá Boleslav
50,2 %
Viktoria Žižkov
49,8 %
Celkem hlasovalo 1928 čtenářů.

Reklama