Hlavní obsah

Sparta v poháru postoupila přes Živanice, na Baník přišlo devět tisíc diváků

Praha

Fotbalisté Sparty zdolali Živanice 3:1 a postoupili do osmifinále Poháru FAČR, kde narazí na Příbram. Sparta pro utkání s divizním soupeřem i kvůli reprezentačním povinnostem nasadila i hráče širšího kádru a juniorky. Například reprezentanta Kadeřábka nahradil na pravém kraji obrany střední záložník Mareček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Tiemoko Konaté (vlevo) a brankář Živanic Milan Knobloch během utkání 3. kola Poháru FAČR.

Článek

Premiéru si v základní sestavě Sparty odbyl Jakub Pešek. Další hráč juniorského týmu Jiří Miskovič nastoupil v samotném závěru.

Utkání nemělo tak jednoznačný průběh, jaký by předpovídal rozdíl v postavení obou klubů. Spartu sice ve 22. minutě poslal do vedení Tiémoko Konaté, domácí však odpověděli krátce po změně stran. Po chybě Kováče fauloval v pokutovém území jeho parťák ze středu obrany Švejdík a následující pokutový kop proměnil Buriánek.

Švejdík svůj penaltový zákrok napravil 18 minut před koncem, kdy usměrnil přízemní centr do Knoblochovy brány.

Vzápětí sparťanští fanoušci donutili sudího Orla k přerušení zápasu a oba týmy odešly do šaten. Zhruba po sedmi minutách se pokračovalo a Hušbauer dorážkou definitivě rozhodl o postupu Sparty. Ten mohli zhatit už jen fanoušci, kteří nadále házeli na hřiště pyrotechniku, ale sudí zápas předčasně neukončil.

Postup Baníku sledovalo devět tisíc fanoušků

Do osmifinále postoupil také Baník Ostrava, který na hřišti druholigového Frýdku-Místku zvítězil 2:1.

Ve Frýdku-Místku přišlo na Baník devět tisíc fanoušků. Jako první se mohli radovat příznivci Ostravy, když Petrus dorazil svoji předchozí hlavičku do břevna. Jenže v 17. minutě srovnal Talián a udělal ze zápasu drama.

O postupujícím rozhodla až 83. minuta. Frýdek-Místek zahrával rohový kop, z kterého se však zrodil brejk hostů, do kterého se zapojil i stoper Kaša a z úhlu prostřelil domácího brankáře. Ostravu nyní čeká v osmifinále Slovácko.

3. kolo fotbalového Poháru FAČR
Živanice - Sparta Praha 1:3 (0:1)
Branky: 52. Buriánek z pen. - 22. Konaté, 72. Švejdík, 82. Hušbauer. Rozhodčí: Orel.
Sestava Sparty: Štěch - Mareček, Švejdík, Kováč, Costa - Matějovský, Hušbauer, Vacek - Konaté (90. Miškovič), Pešek (56. Schick) - Bednář. Trenér: Lavička.
Frýdek-Místek - Baník Ostrava 1:2 (1:1)
Branky: 17. Talián - 12. Petrus, 83. Kaša. Rozhodčí: Adámková.
Sestava Ostravy: Šrom - Frydrych, Kaša, Stronati, Sukup - Štěpán (46. Byrtus), Greguš, Šichor, Holzer (76. Kukec) - De Azevedo, Petrus (63. Šašinka). Trenér: Bernady.
Osmifinále Poháru FAČR (24. září, odvety 8. října)
Sparta Praha - Příbram
Teplice - Pardubice/Domažlice
Viktoria Žižkov - Mladá Boleslav
Slovan Liberec - Znojmo/Zbrojovka Brno
Jablonec nad Nisou - Bohemians Praha 1905
Baník Ostrava - Slovácko
Třinec - Opava
Admira Praha/FC Hradec Králové - Táborsko/Viktoria Plzeň

Reklama