Hlavní obsah

Žižkov - Mladá Boleslav 1:1Žižkov neproměnil penaltu, s Boleslaví nakonec remizoval. Klokani neuspěli v Jablonci

Praha

Fotbalisté Viktorie Žižkov remizovali v úvodním osmifinálovém utkání Poháru FAČR s Mladou Boleslaví 1:1. Do jarního čtvrtfinále má nakročeno Jablonec, který doma zdolal Bohemians 1905 2:0. Odvety jsou na programu za dva týdny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Bartl z Mladé Boleslavi (vpravo) a Tomáš Holý ze Žižkova během utkání osmifinále Poháru FAČR.

Článek
Fotogalerie

Boleslav nastoupila v silné sestavě, ale na domácí to dlouho nestačilo. Žižkov, který letos vyřadil z poháru Jihlavu i Slavii, mohl do vedení poslat ve 14. minutě Súkenník, jenže před prázdnou brankou ho včas odzbrojil Navrátil. Viktoria pokračovala v náporu, nedokázala ho však využít a z ojedinělé akce udeřili hosté. Ve 44. minutě ubránili roh, na dlouhý nákop si naběhl Skalák a obloučkem otevřel skóre.

Ve druhé půli Boleslav, která o přestávce vystřídala zraněného Tavarese, vyrovnala a kontrolovala hru. Přesto nabídla Viktorii velkou šanci na vyrovnání. V 73. minutě fauloval Kysela pronikajícího Súkenníka, ale Voltr nařízenou penaltu poslal nad břevno.

Když už to vypadalo na těsné vítězství favorita, Voltr napravil své zaváhání a pět minut před koncem srovnal.

Bohemians 1905 prohráli v Jablonci

V Jablonci oba trenéři oproti poslednímu ligovému utkání protočili sestavy. Kouč Bohemians 1905 Roman Pivarník udělal dokonce sedm změn, stejně jako domácí Jaroslav Šilhavý dal šanci náhradnímu gólmanovi.

Jablonec byl v souboji čtvrtého s šestým týmem ligy od začátku aktivnější a v koncovce si počínal lépe než při sobotní bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi. V desáté minutě ještě Moulisovi zkazila radost tyč, o pět minut později už ale otevřel skóre.

Po změně stran zlomil své střelecké prokletí z posledních zápasů Martin Doležal, který dorazil míč do sítě po zákroku hostujícího Havránka. Třetí gól mohl přidat Rossi, ale dvakrát jeho pokus zastavila konstrukce branky. I tak Jablonec stejně jako v polovině srpna v lize nad klokany zvítězil a vytvořil si výhodnou pozici do odvety v Ďolíčku.

Pohár FAČR pokračuje dalšími dvěma zápasy ve středu.

Úvodní zápasy osmifinále fotbalového Poháru FAČR:
Viktoria Žižkov - Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 85. Voltr - 44. Skalák. Rozhodčí: Kocourek.
M. Boleslav: Miller - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Bartl, Ščuk, Tavares (46. Ďuriš), Skalák (73. Zahustel) - Wágner, Magera. Trenér: K. Jarolím.
Baumit Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
Branky: 15. Moulis, 51. Martin Doležal I. Rozhodčí: Franěk.
Jablonec: Špit - Romera, M. Kysela, Pernica, F. Novák - Loučka, Rossi - Crnkič (82. Kopic), M. Pospíšil (63. Mingazov), Moulis - Martin Doležal I. (73. Jun). Trenér: Šilhavý.
Bohemians 1905: Havránek - Kalina (58. Mosquera), Cseh, Šmíd, Šírl - Bartek, Jindřišek, J. Rada, Engelmann - Nerad (76. Bratanovič) - Lietava (58. Mikuš). Trenér: Pivarník.

Reklama