Hlavní obsah

Domažlice - Teplice 0:4Teplice po jasné výhře v Domažlicích nakročily do čtvrtfinále poháru

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic zvládli úvodní zápas osmifinále domácího Poháru FAČR v Domažlicích, odkud vezou výhru 4:0. Ve třech pohárových zápasech zatím svěřenci trenéra Ščasného ani jednou neinkasovali. Na hřišti třetiligového týmu se postupně trefili Ulrich Kapolongo, Jan Krob, Chukwudi Chukwuma a Laco Takács. Celý zápas odehrál i bosenský útočník Aidin Mahmutovič. Odveta, která už bude spíše formalitou, se hraje 14. října.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost fotbalistů Teplic.

Článek

Kouč Zdeněk Ščasný udělal oproti tradiční ligové sestavě několik změn, do základní jedenáctky tak naskočil i Aidin Mahmutovič, který v pondělí dostal od vedení tučnou pokutu za své prohlášení, že chce ze severu Čech odejít. Mezi střelce se ale nezapsal.

V brance se objevil Martin Slavík, ale odchytal jen 32 minut, než musel kvůli problémům s kotníkem vystřídat. Jako první rozvlnil síť konžský útočník Kapolongo, který se trefil z hranice velkého vápna. Teplice si hlídaly náskok a soupeře k ničemu nepouštěly.

Po změně stran svůj náskok ještě navýšily, když se v rozmezí pěti minut trefili hlavou Krob a po samostatném úniku i mladý Nigerijec Chukwuma. V závěru ještě pečetil čtyřbrankovou výhru mládežnický reprezentant Takács. Severočeši vyhráli i třetí zápas v poháru a navíc ještě ani jednou neinkasovali.

Úvodní utkání osmifinále fotbalového Poháru FAČR:
Domažlice - Teplice 0:4 (0:1)
Branky: 11. Kapolongo, 66. Krob, 71. Chukwuma, 84. Takács. Rozhodčí: Berka.
Sestava Teplic: Slavík (32. Grigar) - Krob, Lüftner, Jirásek, Hošek - Táborský (61. Takács), Matula - Chukwuma, Vůch, Kapolongo - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.
Odveta se hraje 14. října.

Reklama