Hlavní obsah

Teplice - Domažlice 1:2Teplice navzdory domácí prohře s Domažlicemi postoupily v poháru

Teplice

Teplice jsou čtvrtým čtvrtfinalistou Poháru FAČR. V domácí odvetě osmifinále dnes sice favorit nečekaně podlehl fotbalistům třetiligových Domažlic 1:2, ale výhra 4:0 z prvního duelu venku mu vynesla postup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický trenér Zdeněk Ščasný

Článek

Teplice postrádaly kvůli reprezentačním povinnostem Litsingiho, Nivalda, Takácse a Lüftnera. Trenér Zdeněk Ščasný nechal jen na lavičce i další opory Vůcha s brankářem Grigarem a ze základní sestavy v posledním ligovém duelu s Plzní tak nastoupili jen tři hráči.

Třetí tým ČFL Domažlice absencí v teplické sestavě využil a hned ve třetí minutě udeřil. Domácího brankáře Lipše při jeho soutěžní premiéře za A-mužstvo překonal Braun.

Severočeši poté měli tlak i šance, srovnat ale dokázal až v 69. minutě Mahmutovič. Jenže za deset minut se hosté dostali do brejku a Došlý jim zajistil jednu z nejcennějších výher v klubové historii.

"Dali jsme sice šanci některým mladým hráčům, ale hlavně jsme tristně vstoupili do zápasu. První střela, první standardka, první roh a prohrávali jsme. V druhé půli do toho hráči dali hodně úsilí a vyrovnali, ale soupeř strhl vedení na svoji stranu, když jsme hloupě ztratili balon a nestačili se vrátit," řekl pro klubové stránky Ščasný.

"Nedělám z toho vědu, i když nemám radost z toho, že někteří hráči, kteří si měli říct o sestavu, podali výkon, který se mi nelíbil. Ale tak to v poháru někdy bývá," dodal teplický trenér.

Už v minulém týdnu si postup do jarního čtvrtfinále zajistily Jablonec, Mladá Boleslav a druholigový Třinec.

Odvetné utkání osmifinále fotbalového Poháru FAČR:
FK Teplice - Jiskra Domažlice 1:2 (0:1)
Branky: 69. Mahmutovič - 3. Braun, 79. Došlý. Rozhodčí: Lerch. První zápas: 4:0, postoupily Teplice.
Sestava Teplic: Lipš - Vondrášek, Matula, Hošek (18. Ljevakovič), Krob - Táborský, Richter, Jirásek (46. Kodeš) - Salami, Mahmutovič, Kapolongo (65. Laňka). Trenér: Ščasný.

Reklama