Hlavní obsah

Panenka rozlosoval Pohár FAČR: Spartu poslal k Jablonci, Plzeň do Teplic

Aktualizováno

Několik atraktivních dvojic vzešlo ze středečního losu čtvrtfinále Poháru FAČR, kterého se chopil fotbalový internacionál Antonín Panenka. Sparta narazí na severočeský Jablonec, střetnou se tak aktuálně druhý a třetí tým ligové tabulky. Vedoucí Plzeň vyzve Teplice, druholigový Třinec se utká s Libercem a Slovácko s Mladou Boleslaví.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Antonín Panenka rozlosoval čtvrtfinálová utkání Poháru FAČR.

Článek

Jablonec, který na podzim soupeřil s Plzní a Spartou o čelo tabulky, se kvůli výsledkům z minulé sezóny ocitl mezi čtyřmi nenasazenými celky, proto se mu většina nasazených soupeřů chtěla vyhnout. Nakonec narazil na obhájce trofeje Spartu.

"My jsme si naopak Jablonec přáli, protože je to atraktivní soupeř. My máme nejvyšší ambice, pohár chceme vyhrát, tak pak nemůžeme kalkulovat a spekulovat, že někoho chceme a někoho nechceme. Já jsem s losem spokojený," prohlásil místopředseda Sparty Dušan Svoboda.

Souboj Plzně a Teplic bude atraktivní i z toho pohledu, že mezi oběma celky minulý týden došlo hned k několika hráčským transferům. Plzeň získala z Teplic Aidina Mahmutoviče a Egona Vůcha, který však zůstal na hostování, opačným směrem putovali Lukáš Stratil a Jakub Hora.

"Jsem rád, že nemáme Jablonec, ale i Teplice jsou silný a nepříjemný soupeř," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek. "S ohledem na přestupy to bude pikantní a zajímavé. Máme to ale tak nastavené, že Egon Vůch proti nám nenastoupí," dodal.

První čtvrtfinálové duely jsou na programu 1. dubna, odvety o 14 dní později. Semifinále se bude znovu losovat.

Los čtvrtfinále Poháru FAČR:
1. zápasy (1. dubna 2015):
Třinec - Slovan Liberec
Sparta Praha - Jablonec
Teplice - Viktoria Plzeň
Slovácko - Mladá Boelslav
Odvety (15. dubna 2015):
Slovan Liberec - Třinec
Jablonec - Sparta Praha
Viktoria Plzeň - Teplice
Mladá Boelslav - Slovácko

Reklama

Související témata: