Hlavní obsah

Jablonec na Letné probrala drsná Šilhavého bouřka

Praha

Proměna téměř neuvěřitelná. V sobotu Spartu málem porazili, tři dny po ligové remíze 0:0 pak byli fotbalisté Jablonce do přestávky prvního duelu čtvrtfinále Poháru FAČR na Letné zralí na ručník. Porážka 1:2 je pro ně nakonec jako výhra. „Takový výsledek bereme všema deseti,“ souhlasí záložník Jan Kopic. Odveta na Střelnici se bude hrát v půlce dubna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý během zápasu se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Prohra víc než milosrdná. „V první půli to vypadalo skoro na bůra... O přestávce přišla bouřka trenéra Šilhavého, vyčítal nám úplně všechno. Vypadá jako klidný pán, ale dokáže se pěkně rozčílit. Bylo to dost drsné," uculuje se autor gólu Martin Doležal.

„Hráči si dělají srandu. Nemyslím si, že bych něco ztropil, ale rozčílený jsem byl hodně," reaguje s úsměvem kouč Jaroslav Šilhavý. „V prvním poločase jsme hráli špatně, bylo to o nasazení a pohybu - a to mi vadí. Náš výkon neměl potřebné parametry. Musím uznat, že vzhledem k převaze Sparty a počtu jejích šancí je pro nás výsledek výborný," dodává Šilhavý.

Mohli mít klid, takhle je všechno otevřené

Letenští jsou naopak zklamaní. Po prvním zápase mohli být už jednou nohou v semifinále. Jednogólová výhra je pro ně málo. „Cítíme to tak. Chtěli jsme si vytvořit dobrý základ do odvety, inkasovaný gól a zahozené šance nám to zkomplikovaly. Teď je to otevřené," mrzí kouče Vítězslava Lavičku.

Oba trenéři poslali na hřiště proti sobotě z poloviny jiné týmy. V základní sestavě Sparty se poprvé objevil Jakub Řezníček. A hned po deseti minutách si také připsal svoji první trefu v rudém dresu. „To je hezké, ale další tři šance hlavou jsem pak neproměnil. Myslím, že jsem to zazdil," mrzí důrazného útočníka.

Žádné velké komplikace před odvetou si ovšem nepřipouští. „Doma jsme vyhráli a venku také máme šanci. Po prvním zápase si myslím, že bychom měli postoupit," doufá Řezníček.

Řada změn v sestavě nebyla na výkonu Letenských tolik znát. „Obměnili jsme více postů a poslali tak do základní sestavy novou energii. Fungovalo to, souhra byla dobrá. Šance jsme si vytvářeli, mrzí mě však, že jsme jich víc neproměnili," lituje Lavička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články