Hlavní obsah

Teplická kanonáda viktoriány neděsí, Plzeň má zálusk na double

Plzeň

Ligové jaro jim vychází, ještě neztratili ani bod a tabulku vedou o pět bodů před Spartou. Fotbalisté Plzně si tak klidně mohou troufat na mistrovský double, protože dnes večer rozehrají od 18:00 v Teplicích čtvrtfinále Poháru FAČR. Severočeši o víkednu smázli Mladou Boleslav 5:0, viktoriány to však neděsí. „Budeme mít Teplice přečtené. Je to určitě nevyzpytatelný soupeř a čeká nás náročný zápas. Nicméně cíl je jasný - chceme uspět a vytvořit si dobrou výchozí pozici do odvety," avizuje na klubovém webu záložník Tomáš Hořava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Tomáš Hořava se vrací do formy.

Článek

V neděli byl na Bazalech dokonalým žolíkem. V Ostravě nastoupil až do druhé půle - a hned se postaral o vítěznou trefu. Tomáš Hořava se po zranění vrací do sestavy Viktorie a o to víc se těší na první díl čtvrtfinále v Teplicích.

„Sice není Poháru FAČR dávaný takový mediální prostor, ale pokud se dostaneme do semifinále a případně do finále, už jsou pohárové zápasy dost zajímavé. A jedním z našich sezónních cílů je určitě právě postup do finále poháru. V týmu je víc kluků včetně mě, kteří se na hřiště nedostáváme úplně pravidelně. Domácí pohár je pro nás ideální šancí, jak se trenérovi ukázat," poukazuje Hořava.

Viktoriáni teď jsou stále na cestách. Z Ostravy se vrátili v neděli pozdě večer, v pondělí trénovali a v úterý zase vyrazili pryč z Plzně. „Zápas s Baníkem byl hodně těžký, k tomu navíc musíme přidat dlouhé cestování. Ale určitě částečně platí, že po vítězství se síly nabírají rychleji. Nevidím v tom žádný problém. Navíc máme široký kádr, a i když nás ve středu čeká náročný zápas, tak věřím, že ho zvládneme," ujišťuje Hořava.

Čtvrtfinále je pikantní vzhledem k zimnímu pohybu hráčů mezi oběma kluby. Plzeň si z Teplic pořídila útočníka Aidina Mahmutoviče a také Egona Vůcha, který ještě na jaře na Stínadlech hostuje. Opačným směrem se pak vydali Jakub Hora a Lukáš Stratil. Vůch ovšem proti Viktorii nastoupit nesmí.

Odveta je na programu v Plzni 15. dubna.

Reklama

Související témata: