Hlavní obsah

Chyby v závěru nás stály zápas, řekl Koubek po porážce v Teplicích

Teplice

To se fotbalistům Viktorie Plzeň už hodně dlouho nestalo. Ještě deset minut před koncem úvodního čtvrtfinálového duelu Poháru FAČR vedli v Teplicích 1:0, přesto odešli poraženi 1:2! Na gól střídajícího Rajtorala totiž odpověděl Potočný vyrovnáním po hlavičce k tyči a v 89. minutě rozhodl o výhře domácích po chvilce pobytu na hřišti střídající maďarský záložník Balázs.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tepličtí fotbalisté se radují z výhry nad Plzní. Zprava útočník Roman Potočný a maďarský záložník Benjámin Balázs.

Článek
Fotogalerie

„Až do osmdesáté minuty jsme hráli dobře. Pak jsme se dopustili chyb, které nás stály zápas. Měli jsme ustát teplický tlak i za cenu nejjednoduššího odkopávání míčů. Mohlo to skončit aspoň remízou, prohra je pro nás nepříjemná," uvedl po skončení střetnutí plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Kouč odmítl, že by v závěru došlo z plzeňské strany k podcenění soupeře. „Spíš taktická hloupost. Z hlediska matematiky by výsledek 1:1 nebyl špatný, ale neudrželi jsme jej. A celkově utkání vyznívá tak, že jsme ho kvůli výpadku na konci nezvládli," pravil Koubek.

„Zápas jsme měli výborně rozehraný, závěr všechno změnil," posteskl si plzeňský kapitán Roman Hubník. „Na těžkém terénu něco vymýšlíme a dostaneme dva góly. Snažili jsme se hrát po zemi a soupeř toho využil," konstatoval stoper, který měl ze středu obrany dirigovat poněkud nezvyklou sestavu Viktorie.

„Bylo tam sedm změn oproti našemu utkání v Ostravě, takhle jsme nikdy nehráli. Noví kluci v základní jedenáctce, co obvykle tolik nehrají, dostali příležitost. Dlouho to vypadalo dobře a škoda toho závěru," poznamenal Hubník, který byl několikrát ošetřován na trávníku a poté čekal u lajny, aby se mohl vrátit do hry. „Asi mám nějaký magnet v nohách. Vždycky to odnesu. Ljevakovič mi po střele došlápl kolíkem do kotníku. Ale nohu leduji, naštěstí drží a věřím, že budu v pořádku," zavrhl černé scénáře ohledně případného zranění. A hleděl už k pohárové odvetě. „Doma budeme muset zvítězit a postoupit. Teplice se dostávají do pohody a asi jim pomohla i ligová výhra 5:0 nad Boleslaví. Bude to ještě boj," uvědomil si zkušený stoper, že Plzeň není po porážce v Teplicích v luxusní pohárové situaci.

Potočný: Výhry si moc vážíme

„Porazili jsme ligového lídra, který chce vyhrát i pohár. Moc si toho vážíme. Brankář Grigar mě na tréninku hecuje, abych skóroval hlavou, tak jsem ho poslechl," usmíval se střelec teplické branky Roman Potočný. Domácí předvedli vynikající finiš. „Chválím hráče za bojovnost a touhu po vítězství i za nepříznivého stavu. Otočit zápas s Plzní není snadné, nám se to podařilo," podotkl trenér vítězů Petr Rada.

Plzeňští nastoupili v kombinované sestavě bez exteplického Mahmutoviče, Koláře, Procházky, Limberského, Pilaře, Petržely, Kozáčika, na lavičce zůstali i Rajtoral a Hrošovský, naopak v základní sestavě se představilo útočné trio Chramosta, Tecl, Holenda.

Který tým postoupí do semifinále Poháru FAČR?
Plzeň
60 %
Teplice
40 %
Celkem hlasovalo 3642 čtenářů.

Reklama