Hlavní obsah

Vyhrát nad Plzní, to se vždycky cení, váží si teplický Vachoušek skalpu ligového lídra

Teplice

Teplický fotbalový záložník Štěpán Vachoušek si v ligovém duelu s Mladou Boleslaví odpykal trest za vyloučení v předešlém duelu na Spartě. Tam dostal červenou kartu po protestech proti nasimulované Lafatově penaltě. Ale jeden z tahounů Teplic je zpátky v sestavě severočeského mužstva, které přivedl s kapitánskou páskou k vítězství nad Viktorií Plzeň 2:1 v úvodním čtvrtfinálovém duelu Poháru FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Štěpán Vachoušek.

Článek

Jak vás hřeje skalp ligového lídra v rámci pohárové soutěže?

Byl to teprve první zápas v rámci čtvrtfinále, ale vyhrát nad Plzní, to se vždycky cení. A nezáleží na tom, v jakém složení soupeř nastoupil. Jejich kádr má kvalitu, která je daná šíří i možnostmi výběru. Jinak by ti hráči nebyli v Plzni.

Co stálo za obratem Teplic z 0:1 na 2:1 v posledních deseti minutách?

Snažili jsme se být fotbaloví, což se nám s ohledem na výsledek podařilo. Hřiště k tomu sice moc nepomohlo, ale kluci makali do posledního hvizdu. Kdo by doufal, že skóre otočíme? Moc lidí asi ne, ale všem patří dík, že to nikdo nepoložil. Věřil jsem, že uhrajeme minimálně remízu. Zásadně nás zvedl rychlý vyrovnávací gól vzápětí poté, co jsme inkasovali. Málokomu z českých týmů se asi v soutěžním zápase povedlo proti silné Plzni takovým způsobem obrátit vývoj, jako k tomu došlo ve středu.

Výsledek 2:1 vyznívá příznivě, ale před odvetou venku je docela ošidný. Co o tom soudíte?

Bohužel jsme dostali gól, což jsme nechtěli. Ale pořád vedeme v sérii o jednu branku a do Plzně pojedeme bojovat. Šance jsou otevřené. Nevíme, v jakém složení proti nám příští středu 15. dubna Viktorka nastoupí.

Je pro Teplice výhodou, že během víkendu můžete regenerovat síly, protože ligový zápas na Slovácku máte už předehraný? Kdežto Plzeň hraje v neděli důležitý ligový duel ve svém boji o titul s Brnem.

Jak už jsem říkal, Plzeň se může opírat o obrovskou hráčskou kvalitu a má řadu variant se sestavou. Těžko něco odhadovat skoro týden dopředu.

V Teplicích proti vám nenastoupil v dresu Plzně exteplický Mahmutovič. Čekáte, že se s ním potkáte na hřišti?

Hrajeme s Plzní ještě dvakrát, po odvetě poháru pak v lize, takže vzájemné konfrontaci s Aidinem asi neutečeme my ani on. Mahmutovič je jedním ze špičkových plzeňských hráčů.

Reklama