Hlavní obsah

Sparta nedala Jablonci ani gól a v poháru končí! Dál jdou i Liberec s Boleslaví

Jablonec
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty nezvládli odvetný duel čtvrtfinále Poháru FAČR v Jablonci, kde prohráli 0:2 a po domácím výsledku 2:1 Letenští v soutěži končí. Dalšími pohárovými semifinalisty se vedle Jablonce staly týmy Liberce a Mladé Boleslavi. Slovan doma zdolal druholigový Třinec 2:0, což mu v součtu s venkovní porážkou 1:3 stačilo k postupu. Boleslav na svém hřišti přestřílela Slovácko 5:3, úvodní duel skončil 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce se radují z prvního gólu Filipa Nováka (uprostřed).

Článek
Fotogalerie

Jablonec a Sparta se během měsíce potkaly už potřetí, Baumit se po ligové bezbrankové remíze a zmíněné pohárové porážce na Letné letos poprvé dočkal vítězství. První krok k vyřazení Sparty udělal v 22. minutě Novák, který proměnil pokutový kop nařízený za faul Kováče na útočníka Doležala.

Oba celky nastoupily v kombinovaných sestavách, přesto se bylo místy na co dívat. Největší možnosti Sparty měli v 28. minutě Matějovský a následně i Řezníček, jenže oba trefili jen břevno.

Definitivní podobu výsledku dal v 37. minutě Jan Kopic, který využil nejistého zákroku stopera Holka a zvýšil na 2:0 pro Jablonec. Sparta se ve druhé půli nedostala do trvalého tlaku, snížit přesto mohla. Jenže střelu Lafaty, kterého domácí diváci jako bývalého hráče Jablonce přivítali pískotem, vyrazil brankář Hrubý.

Dál jdou i Liberec s Boleslaví

Dalším postupujícím do semifinále Poháru FAČR je Liberec. Slovan zvládl odvetu proti druholigovému Třinci, na jehož hřišti minulý týden padl 1:3. Tentokrát ale utkání jasně dominoval a na vedoucí trefu Breznaníka odpověděl minutu před koncem postupovým gólem na 2:0 Pavelka.

Celek z města automobilů svedl se Slováckem přestřelku, během které padlo celkem osm branek. Více radosti měli po závěrečném hvizdu mladoboleslavští fotbalisté, kteří zvítězili 5:3. Dvakrát se do střelecké listiny zapsali Tomáš Wágner s Michalem Ďurišem.

Posledního semifinalistu domácího poháru určí středeční duel Plzně s Teplicemi. Západočeši úvodní zápas Na Stínadlech prohráli 1:2. Utkání sledujte ve středu od 18 hodin on-line na Sport.cz.

Semifinálové dvojice určí páteční los. Hrát by se mělo 29. dubna, odvety pak 13. května.

Odvety čtvrtfinále Poháru FAČR:
Jablonec - Sparta 2:0 (2:0)
Branky: 22. F. Novák z pen., 37. Kopic. První zápas 1:2, postoupil Jablonec.
Mladá Boleslav - Slovácko 5:3 (1:1)
Branky: 21. a 65. z pen. Wágner, 75. a 90. Ďuriš, 54. Skalák - 42. Trávník, 77. Košút, 90.+2 Diviš. Rozhodčí: Houdek - Kordula, Moláček. ŽK: Vacek, Magera, Ďuriš - Trávník, Hlúpik, Kuncl. Diváci: 477. První zápas: 2:2, postoupila Mladá Boleslav.
Liberec - Třinec 2:0 (0:0)
Branky: 66. Breznaník, 89. Pavelka. Rozhodčí: Pechanec - Pelikán, Pochylý. ŽK: Soungole, Breznaník, Pavelka - Kubáň, Tomeček, Matoušek, Malcharek. ČK: 89. Matoušek, 90.+1 Kubáň. Diváci: 2224. První zápas: 1:3, postoupil Liberec.

Reklama