Hlavní obsah

Kováč: Sparta musí vyhrávat všechny trofeje, vyřazení nás mrzí

Fotbalisté Sparty neskrývali po prohře 0:2 v Jablonci v odvetě čtvrtfinále Poháru FAČR zklamání z toho, že loňský triumf neobhájí. Podle letenského stopera Radoslava Kováče chyběla Pražanům agresivita a pokud by dnešní výkon zopakovali i v sobotu v lize na půdě Liberce, zřejmě by to na soupeře nestačilo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Smutný Radoslav Kováč (vlevo) se spoluhráči ze Sparty po vyřazení ve čtvrtfinále Poháru FAČR Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

"Určitě to mrzí, protože Sparta musí vyhrávat všechny trofeje na všech frontách, obzvlášť na té domácí scéně. Jednu jsme už propásli," řekl po zápase v Jablonci novinářům Kováč.

Sparťané podle něj hráli málo agresivně. "Domácí za tím šli asi víc. Přitom jsme si řekli, že budeme hrát agresivně. Když nám tady šlo o všechno v lize, tak jsme tady jezdili po zadku. Bohužel dneska jsme ten výkon nezopakovali, a proto jsme prohráli," prohlásil pětatřicetiletý stoper.

"Nemyslím si, že bychom nebyli v pohodě. Derby jsme odjezdili do konce, ale dneska jsme to prostě neodjezdili. Nevím, proč to taky bylo, ale byli jsme málo agresivní," doplnil.

První gól dal Jablonec v půlce úvodního dějství poté, co sudí odpískal penaltu po souboji Kováče s Martinem Doležalem. "My jsme se tam drželi navzájem, Doli spadl. Rozhodčí to písknul, podle rozhodčího asi byla (penalta). Podle mě to vůbec pískat nemusel. Asi na tu šanci čekal, ale asi si to obhájí," podotkl Kováč.

Jeho nasazení do středu obrany bylo jednou z pěti změn v základní sestavě Sparty oproti derby proti Slavii. Stoper Jakub Brabec se posunul na pravý kraj obrany a nalevo nahradil Costu Jakub Podaný. "Nemyslím si, že by byl problém v tom. Brába sice hrál vpravo, ale dovede to tam zvládnout. Myslím, že jsme si to asi prohráli už doma, kde jsme dostali zbytečný gól na 2:1," přemítal Kováč.

Letenští se teď musejí soustředit už jen na ligu, v níž sedm kol před koncem ztrácejí na vedoucí Plzeň pět bodů. "Musíme doufat, že Plzeň ztratí, ale hlavně se musíme dívat sami na sebe. Kdybychom tento výkon zopakovali teď v sobotu v lize, tak to asi na Liberec nebude stačit," připustil Kováč.

Reklama