Hlavní obsah

Ligoví lídři v poháru vybouchli, semifinále rozehraje černý kůň od Ještědu

Praha

Historie se opakovat nebude. Zatímco loni se Sparta s Plzní utkaly ve finále, letos lídři fotbalové ligy vypadli v Poháru FAČR již ve čtvrtfinále. O to větší šanci na zisk trofeje tak jejich konkurenti cítí. Semifinále dnes odstartuje duelem Liberec - Teplice, zítra se hraje utkání Mladá Boleslav - Jablonec. Oba zápasy vysílá přímým přenosem ČT Sport, oba můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slovanu Liberec a trenér David Vavruška oslavují vítězství nad Spartou.

Článek

Tabulkové postavení v poháru mate. Liberec je sice až třináctý a ze čtyřlístku semifinalistů stojí nejníže, aktuální forma z něj ovšem dělá černého koně poháru. Slovan v lize již čtyřikrát za sebou bodoval a dokázal porazit i Spartu.

„Věřím, že se nám podaří do utkání přenést herní pohodu, kterou jsme v posledních týdnech získali. Teplice si zaslouží veliký respekt, dokázaly v pohárovém dvojutkání vyřadit Plzeň, což není vůbec jednoduché. Myslím, že nás čeká zajímavé utkání," avizuje kouč David Vavruška, který Liberec zázračně probudil k životu.

„Plně se soustředíme na každý soutěžní zápas. Záchrana v lize je pro nás samozřejmě prvotní, ale pohár je pro nás také velmi důležitý. Bylo by skvělé postoupit do finále a zahrát si o evropské poháry," ujišťuje záložník Martin Frýdek.

Teplice v březnovém ligovém duely vyhrály u Nisy 2:0 - a Slovan po této porážce odvolal trenérskou dvojici Kotrba - Casplár.

„V lize nám budou příště chybět kvůli kartám Jablonský a Krob, ale v poháru nastoupit můžou, což je pro nás jistě dobře. Hrajeme už v úterý a budeme chtít uspět," říká o prvním zápase semifinále teplický kouč Petr Rada.

Úvodní utkání semifinále Poháru FAČR:
Úterý
19:10 Liberec - Teplice
Středa
19:10 Mladá Boleslav - Jablonec
Oba zápasy vysílá přímým přenosem ČT Sport, oba můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.
Úřední termín odvet je 13. května.

Bolka má Jablonci co vracet

Pro Mladou Boleslav je semifinále příležitostí k odvetě za dva neúspěšné pohárové střety s Jabloncem z uplynulých dvou let. V květnu 2013 na chomutovském hřišti se ve finále po penaltovém rozstřelu radovali Jablonečtí ze zisku trofeje na úkor Boleslavi. Před rokem na jaře 2014 pak byli Jablonečtí úspěšnější ve čtvrtfinále, když po domácí výhře 2:0 v odvetě náskok uhájili, neboť Boleslavští vyhráli pouze 1:0.

Oba týmy se teď utkají třikrát během sedmnácti dnů, po pohárové odvetě je ještě v polovině května čeká souboj v lize.

Reklama