Hlavní obsah

Baník vydřel postup do osmifinále Poháru ČMFS

JAKUBČOVICE

Nejtěsnějším možným výsledkem postoupili v úterý fotbalisté Baníku Ostrava do čtvrtého kola Poháru ČMFS. Jedinou branku obhájce trofeje na hřišti třetiligových Jakubčovic zařídil v 56. minutě po individuální akci David Bystroň. Hosté i přes řadu šancí byli nakonec rádi, že je v nastaveném čase o náskok nepřipravil Opic. Jeho vyloženou příležitost zmařil brankář Vašek.

Foto: FK SIAD Most

Ilustrační foto

Článek

Do přestávky se favorit proti lídrovi MSFL skoro neprosadil. Gólmana Pospěcha protáhli jen Čížek s Lukešem. Hlavně úvod druhé půle už byl ale ze strany hostů o něčem jiném. Baník proti uvadajícímu soupeři zpřesnil i zrychlil přechod do útoku a přišly šance. Ostravané však proměnili jedinou, když Bystroň po dvacetimetrovém sprintu levačkou umístil svou ránu ke vzdálenější tyči.

Když hosté náskok nepojistili, málem je krutě ztrestal zapomenutý Opic, ale v nastavení se do jeho dělovky vrhl Vašek a zachránil svůj tým od penaltového rozstřelu. Domácí tak utrpěli první letošní porážku v soutěžním utkání.

Kouč vítězů Pavel Hapal si stýskal nad neproduktivním zakončením. "Chybělo nám i trochu štěstí, abychom z mnoha šancí dali druhý gól, který by vše řešil. Druhá půle byla z našeho pohledu mnohem aktivnější, dostávali jsme se daleko častěji do koncovky," řekl Hapal.

"Nečekali jsme ale, že to bude jednoduché. Domácí jsou rozjetí, ve své soutěži ještě neprohráli a v závěru málem vyrovnali. Proto jsme rádi, že jsme postoupili i těsným výsledkem," dodal.

Pohár ČMFS - 3. kolo
Jakubčovice - Baník Ostrava 0:1 (0:0)
Branka: 56. Bystroň. Rozhodčí: Tacina. ŽK: Metelka. Diváci: 1476.
Sestava Ostravy: Vašek - Hoffmann, Klimpl, Besta, Čoupek - Metelka, Bystroň, Slončík (90. Racko), Čížek - Lukeš (69. Žůrek), Papadopulos (75. Staněk).

Reklama

Související témata: