Hlavní obsah

Teplice - Liberec 3:1Teplice se statečně rvaly, ale finále poháru si zahraje Liberec. S Jabloncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Hošek 1 : 0
42. Krob 2 : 0
60. Frýdek 2 : 1
72. Balázs 3 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou/Teplice
Aktualizováno

Finále Poháru FAČR bude podještědskou záležitostí. Liberec si přivezl do semifinálové odvety v Teplicích komfortní náskok 3:0, a přestože se domácí činili a zvítězili 3:1, z postupu se raduje Slovan, jemuž významně pomohla trefa Martina Frýdka po hodině hry. Finálovým soupeřem mu bude Jablonec, který si po výhře 2:1 v Mladé Boleslavi s přehledem pohlídal postup a zvítězil i doma (1:0). Finále se uskuteční 27. května v Mladé Boleslavi.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Ivo Táborský pálí na libereckou branku, skluzem mu brání Josef Šural.

Článek
Fotogalerie

Teplice oproti poslednímu ligovému zápasu nastoupily s osmi změnami v základní sestavě a vyplatilo se jim to. Po půlhodině hry otevřel skóre hlavou Hošek a v závěru poločasu dal druhý gól Krob, který střelou z úhlu zaskočil libereckého brankáře Hrošša.

Domácí vstoupili do druhého poločasu s vědomím, že je od penaltového rozstřelu dělí jediná branka, ale naděje jim v 60. minutě sebral střelou ke vzdálenější tyči Frýdek. V tu chvíli by totiž Tepličtí museli k postupu přidat další tři góly. V 72. minutě sice zvýšil na 3:1 první trefou v teplickém dresu Balázs, Liberec ale v závěru rozkouskoval hru a došel si pro finálovou účast, která je pro něj náplastí za záchranářské starosti v lize.

Liberec pohár vyhrál v roce 2000, ve finále neuspěl v letech 1999 a 2008.

Odvetné utkání semifinále fotbalového Poháru FAČR:
FK Teplice - Slovan Liberec 3:1 (2:0)
Branky: 31. Hošek, 42. Krob, 72. Balázs - 60. Frýdek. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Kordula. ŽK: Hošek - Frýdek, Douglas. První zápas: 0:3, postoupil Liberec.
Teplice: Slavík - Vondrášek, Hošek, Krob, Jablonský - Balázs, Takács (78. Litsingi), Vůch, Táborský - Kapolongo (66. Potočný), Ch. Chukwuma (57. Hora). Trenér: P. Rada.
Liberec: Hroššo - Sus, Pimpara, Pokorný, Fleišman - Šural (84. Sackey), Pavelka, Soungole, Delarge (79. Douglas), Frýdek (89. Hadaščok) - Bakoš. Trenér: Vavruška.

Reklama