Hlavní obsah

Jablonec - Ml.Boleslav 1:0Jablonec vyhrál i v odvetě a prošel přes Mladou Boleslav do finále poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Greguš 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce jsou znovu ve finále Poháru FAČR. V domácí odvetě semifinále porazili Mladou Boleslav 1:0 a po výhře 2:1 z prvního zápasu postoupili do utkání o trofej. Ve finále si zahrají potřetí za posledních šest sezón a jejich soupeřem bude Liberec, který si po výhře 3:0 v prvním utkání mohl dovolit prohrát v odvetě v Teplicích 1:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

(Zleva) Tomáš Hübschman, Lukáš Masopust a Martin Pospíšil z Jablonce se radují z postupu do finále Poháru FAČR.

Článek
Fotogalerie

V Jablonci se hrál dlouho opatrný fotbal, domácí ale postupem času převzali aktivitu a dostali se i do dvou šancí. Po rohovém kopu mířil z voleje z otočky do tyče Novák a o chvíli později šel na brankáře Šedu sám Mingazov, hostující gólman ho však vychytal.

Do druhého poločasu vstoupila aktivně Boleslav, ale brankář Hrubý si s hlavičkami Ščuka i Ďuriše poradil. Jablonec mohl postup stvrdit devět minut před koncem, kdy po chybě hostující obrany šel na Šedu sám Pospíšil, ale trefil pouze tyč. Nakonec se povedlo skórovat až v samém závěru Gregušovi.

Postup Jablonce rozhodl také o tom, že finále se bude 27. května hrát v Mladé Boleslavi. Baumit v něm bude usilovat o zisk třetí trofeje, v soutěži triumfoval v letech 1998 a 2013.

Odvetné utkání semifinále fotbalového Poháru FAČR:
Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 90. Greguš. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Urban. ŽK: Šisler (M. Boleslav). Diváci: 2182. První zápas: 2:1, postoupil Jablonec.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Kopic, Hübschman, M. Pospíšil (90.+1 Crnkič), Rossi, Mingazov (70. Masopust) - Doležal (76. Greguš). Trenér: Šilhavý.
M. Boleslav: Šeda - Bořil, Navrátil, Šisler, Bartl - Skalák (76. M. Vukadinovič), Štohanzl, Vacek (65. Zahustel), Ščuk, Ďuriš - Wágner (82. Magera). Trenér: K. Jarolím.

Reklama