Hlavní obsah

Nejdřív se musíme zachránit, pak přijdou myšlenky na finále, říká liberecký Frýdek

Josef PešoutSport.czPrávo

Celkem sedm gólů padlo v semifinálovém dvojzápase Poháru FAČR mezi fotbalisty Teplic a Liberce. Šťastnější nakonec byli hráči Slovanu, kteří po domácí výhře 3:0 sice na soupeřově půdě utrpěli porážku 1:3, ale právě vstřelená branka venku jim v celkovém součtu zajistila postup do finále. Autorem klíčové trefy byl záložník Martin Frýdek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Střelec jediné branky Liberce v pohárové odvetě v Teplicích Martin Frýdek.

Článek

n Jak hodně jste si oddechli po zápase, v němž i prohra vám stačila ke splnění postupového cíle?

Po prvním duelu jsme věřili, že 0:3 v Teplicích neprohrajeme. Jenže po dvou inkasovaných brankách v prvním poločase jsme se začali obávat, protože to nebylo z naší strany dobré. Zatrnulo nám všem, abychom slibnou postupovou pozici neztratili. Kdybych dal zpočátku gól, mohlo se to vyvíjet víc v náš prospěch. Ale šanci jsem neproměnil. Naštěstí jsem pak snížil na 1:2 z našeho pohledu, čímž jsme se trochu uklidnili.

Je pro vás úspěch v semifinále impulsem pro nadcházející ligový zápas s Hradcem Králové?

Jediným pozitivem je postup do finále, ale v Teplicích jsme prohráli 1:3, a to nemůžeme brát jako povzbuzení. Předvedená hra nebyla důvodem ke spokojenosti. Určitě je pořád co zlepšovat směrem k ligovému finiši.

Co pro Liberec znamená účast v pohárovém finále?

V této době, kdy nám jde o hodně, nechci předbíhat. Máme nejprve před sebou klíčový souboj o záchranu v lize. Soustředíme se na něj a pak i na další ligové kolo.

Finále Poháru FAČR přinese další podještědské derby s Jabloncem.

Věřím, že to bude hezký zápas, ale znovu opakuji, že se nejdřív musíme zachránit v lize. Až to dokážeme, můžeme si přát, abychom zvládli finále a vyhráli trofej.

Reklama

Související témata: