Hlavní obsah

V poháru jsme dohráli se vztyčenou hlavou, tvrdil teplický gólman Slavík

Teplice

Po dlouhé době se objevil Martin Slavík v brance fotbalistů Teplic. Zkušený gólman pomohl svému týmu k vítězství 3:1 v semifinálové odvetě Poháru FAČR se Slovanem Liberec, ale v konečném součtu s porážkou 0:3 v prvním zápase to na postup nestačilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Martin Slavík

Článek

„Jsem rád, že jsem se dostal do branky v ostrém soutěžním zápase. Bylo to po nějakém čase, když pominu start za béčko před měsícem. Vážil jsem si možnosti zachytat si proti Liberci. Pro brankáře je těžké nastoupit po delší pauze, ale kluci se snažili, aby mě podpořili. Měl jsem i štěstí, že jsem něco chytil a celkově nemám z utkání špatný pocit," popsal Slavík, jak prožíval souboj o postup do pohárového finále.

Tepličtí sahali po překvapení. „Po první půli to vypadalo nadějně. Vedli jsme 2:0, ale musíme říci, že to bylo i s přispěním štěstí. Kdyby Liberečtí proměnili dvě tři příležitosti, asi by to dopadlo v jejich prospěch. Nakonec to byl napínavý fotbal pro diváky. Pořád jsme věřili, že to zlomíme, ale dostali jsme gól, a to rozhodlo. Věděli jsme, že musíme dát další tři a to už bylo nad naše možnosti," líčil brankář.

Vyřazení ale nebral tragicky. „Můžeme z odvety odejít se vztyčenou hlavou. Porazili jsme Liberec 3:1 a chyběl de facto kousíček, abychom ho ještě více potrápili a možná i zaskočili. Konec pohárových nadějí mrzí, ale po první prohře 0:3 se od nás asi moc nečekalo. Přesto jsme zápas odbojovali," podotkl Slavík.

Tepličtí nenastoupili v optimální sestavě. „Kluci, kteří předtím tolik nehráli, byli o to víc namotivovaní. Myslím, že se s tím poprali dobře. Máme širší kádr a někteří zranění hráči léčili šrámy, takže dostali šanci jiní. Teď se soustřeďujeme už na nedělní ligový zápas s Příbramí," dodal brankář.

Reklama