Hlavní obsah

Liberecký hrdina Hroššo: Strašně jsem si na penalty věřil

Mladá Boleslav

Hrdina finále Poháru FAČR nese jméno Lukáš Hroššo. Brankář Liberce lapil v rozstřelu dva pokutové kopy a poslal Slovan do předkol Evropské ligy. Po boji i on oblékl triko s výstižným nápisem: Ze dna až k poháru!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Lukáš Hroššo oslavuje chycenou penaltu ve finále Poháru FAČR proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

„Nemám slov, je to prostě fantazie," radoval se Hroššo, který si prý při pokutových kopech věřil. „Penalty jsou hop, anebo trop, ale já jsem cítil, že to vyjde, strašně jsem si na ně věřil. Snažil jsem se protihráče znervóznit, zřejmě se mi to povedlo. Jsem šťastný, že jsem něco chytil a kluci dali góly," zářil 28letý Hroššo.

Pro Liberec je vítězství nad rivalem o to sladší, že s ním prohrál obě derby v Synot lize. Navíc zkraje jara byl jednou nohou ve druhé lize, jeho situace začala být kritickou. Nakonec se všechno v dobré obrátilo a vyvrcholilo zlatým finále.

„Pohár jsme chtěli vyhrát, ale nejdůležitější bylo zachránit ligu, což se povedlo. Kdyby mi někdo před dvěma měsíci řekl, že získáme pohár, nevěřil bych mu," pověděl slovenský brankář, který k Nise přišel v roce 2013 z Nitry.

Svůj podíl na úspěchu však nechtěl příliš zveličovat, odkazoval spíše na ostatní spoluhráče v poli. „Klobouků dolů před kluky, jak odehráli druhý poločas, že dokázali vyrovnat. Smekám i před realizačním týmem a našimi fanoušky, byli skvělí! Myslím, že jsme si to všichni společně zasloužili," dodal Hroššo.

Reklama