Hlavní obsah

Podruhé ve finále, podruhé prohrál na penalty. Asi mi to není souzené, smutnil Doležal

Pár minut ho dělilo od titulu hrdiny zápasu, jeho gólem Jablonec ještě v 85. minutě ve finále Poháru FAČR nad Libercem vedl 1:0. Jenže nakonec bylo všechno jinak, útočníkovi Martinu Doležalovi bylo do breku. Tím spíš, že v penaltovém rozstřelu chybil. „Chtěl jsem původně kopat na druhou stranu, ale těsně před kopem jsem to změnil a navíc to dal gólmanovi do ideální výšky," povzdechl si Doležal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký útočník Martin Doležal si chystá míč na penaltu ve finále Poháru FAČR proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Svazovala vás při rozstřelu nervozita, že jste byli velkými favority finále?

Nemyslím, že jsme byli nějací favoriti, Liberec hrál ke konci sezóny dobře. V derby favorit ani není. Navíc penalty jsou loterie, někdy vám tam spadne všechno, někdy nic. Myslím, že penaltu nedali už lepší hráči, než jsem já.

Trénovali jste v týdnu pokutové kopy?

Právě, že ano, šly nám výborně. Bohužel ve finále nikoli...

Je těžké srovnat se s tím, že jste byli čtyři minuty od triumfu?

Mrzí to strašně moc, mě dvojnásob. Byl jsem podruhé ve finále domácího poháru a podruhé jsem prohrál na penalty (pozn. - poprvé v roce 2011 s Olomoucí, která v roce podlehla Mladé Boleslavi). Asi mi to není souzené.

Zápas jste měli perfektně rozehraný, vedli jste vaším gólem po rohovém kopu. Ovšem po přestávce jste ubrali plyn. Proč?

Liberec měl ve druhém poločase víc šancí, to je pravda. My jsme se chtěli víc zatáhnout, soustředit se na obranu a chodit do brejků. Jenže ty nám nevycházely, dostali jsme se pod tlak, z toho vyplynulo vyrovnání. Škoda, chtěli jsme na úspěšnou sezónu přidat třešničku, nepovedlo se.

Diskutovaným momentem byl váš souboj s libereckým Pokorným v prvním poločase, kdy jste se dožadoval pokutového kopu. Byl?

Byla to jasná penalta, píchl jsem si před něj míč a on mě sestřelil. Ale nemá cenu to rozebírat, prohráli jsme. V lize jsme v této sezóně Slovan dvakrát porazili, teď nám to Liberec vrátil.

Reklama