Hlavní obsah

Sparťany hřálo v Kladně hlavně čisté konto

KLADNO

Nula na kontě inkasovaných gólů. To je podle tvrzení hráčů pražské Sparty to nejcennější, co si odvezli z Kladna, kde včera vybojovali ve 4. kole postup v Poháru ČMFS. "Jsem potěšený hlavně z toho, že jsme nedostali gól. To je dobrá zpráva," těšil se defenzívní záložník pražské Sparty Martin Hašek.

Článek

"Herně to nebylo dobré. Tušili jsme, že to musíme ubojovat. A byť jsme byli pod tlakem, gól jsme neinkasovali. To nám určitě pomůže," mínil i obránce Pavel Pergl, autor postupového gólu Sparty.

Její obrana byla v závěru druhého poločasu vystavena drtivému tlaku Kladna. Zatímco v derby se Slavií hořela, tentokrát odolala. "Přitom jsme se v minulých dvou dnech nevěnovali Kladnu, ale derby. Bylo důležité ukázat a povědět si i některé nepříjemné věci. Kladno jsme řešili až v průběhu středy. Bylo jasné, že to bude zápas o defenzívě. Jsem rád, že jsme nedostali gól. To je vážně pozitivum," chválil svěřence trenér Sparty Stanislav Griga.

Sparťané věří, že způsob, jakým došli v Kladně k výhře, je nastartuje k lepším výkonům. "Rozhodně to má větší cenu než vítězství pět dva nad Blšany, za něž se snadno schovají nejrůznější chyby. Třeba teď začne nová série. Vždyť my jsme s nulou letos uhráli teprve druhý zápas," říkal Hašek. "Naše krize je otázka spíše psychické kondice," potvrdil Pergl, že teď může pozvolna přijít zlom.

Reklama

Související témata: