Hlavní obsah

Sparta narazí ve čtvrtfinále Poháru ČMFS na Žižkov

PRAHA

V jarním čtvrtfinále Poháru Českomoravského fotbalového svazu na sebe v pražském derby narazí Sparta s Viktorií Žižkov, Slavia pojede do Hradce Králové. Obhájce trofeje Baník Ostrava nastoupí v Kunovicích, čtvrtou dvojicí je Slovácko - Brno. Rozhodlo o tom středeční losování v Praze. Zápasy se budou hrát 19. dubna.

Článek

Mezi poslední osmičku se probojovaly tři druholigové celky a pouze Viktoria Žižkov z nich nebude mít výhodu domácího prostředí. "Sparta je favorit, lepší by pro nás bylo, kdybychom hráli doma. Pro kluky je však výzva a vyznamenání hrát na Letné. Určitě nám nebude scházet motivace a chuť vyřadit třetí ligový celek," řekl po losování novinářům sekretář žižkovského celku Petr Holota.

Viktorka už vyřadila Liberec i Blšany

Žižkov vyřadil v minulých kolech Liberec a Blšany. "Kunovice by pro nás byly teoreticky schůdnější, ale neporazili jsme je ani ve druhé lize. Hrajeme lépe proti silnějším týmům," dodal Holota.

Postoupí Sparta v Poháru ČMFS přes Žižkov?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Sparťanského sekretáře Davida Simona potěšilo, že tým nemusí nikam cestovat. "Budeme mít navíc výhodu domácího prostředí, ale rozhodně tím nechci říci, že máme nějakého slabého soupeře. I když se Viktorii ve druhé lize nedaří, tak už vyřadila dva prvoligové týmy, což pro nás musí být varováním," řekl Simon.

Baník chce přes Pohár do Evropy

Další druholigový celek Hradec Králové přivítá Slavii Praha. "Jsme spokojeni. Chtěli jsme hrát doma a proti Kunovicím nebo s jedním z dvojice pražských S," řekl hradecký sekretář Richard Jukl. "Chtěli jsme se vyhnout Spartě, protože čtvrtfinále se hraje až v novém roce, a to Sparta bude vypadat jinak než nyní. Jinak to již bylo jedno, důležité pro nás je, abychom postoupili," zdůraznil manažer Slavie Lubomír Puček.

Ani ostravského manažera Vojtěcha Flégla los nezarmoutil. Baník se vyhnul Spartě, bude hrát v druholigových Kunovicích. "Věřím, že nás tam přijede povzbudit dost příznivců. Soupeř je pro nás určitě hratelný, jako obhájce chceme jít rozhodně dále, protože si uvědomujeme, že přes Pohár ČMFS je relativně nejschůdnější cesta do pohárové Evropy," řekl Flégl.

Pohár ČMFS - čtvrtfinálové dvojice (19. dubna 2006):
Sparta Praha - Viktoria Žižkov, Hradec Králové - Slavia Praha, Kunovice - Baník Ostrava, Slovácko - Brno.

Reklama