Hlavní obsah

Žižkov po problémech už hrál, ale hned vypadl z Poháru FAČR

Fotbalisté Viktorie Žižkov vstoupili do nové éry po ekonomických problémech, neudělení licence a pádu do ČFL porážkou 0:1 v divizních Klatovech a vyřazením hned v 1. kole Poháru FAČR. V duelu přitom měli 55 minut přesilovou hru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Pro fanoušky Žižkova je však vítězstvím už jen to, že tým k odloženému utkání vůbec nastoupil. Ještě na začátku týdne totiž nebylo jasné, zda Viktoria nezanikne. Novému majiteli Jiřímu Rývovi se však daří jednat s věřiteli a ve středu začalo registrování hráčů. Ne u všech se to povedlo, přesto měl nový trenér Roman Veselý k dispozici velkou část svých bývalých svěřenců z Bohemians Praha včetně očekávané opory Jana Štočka.

Mezi hráči byli také bývalý hráč Slavie Martin Hurka, chyběl zraněný bývalý ligový útočník Pavel Šultes. Žižkov hrál od 35. minuty přesilovou hru po vyloučení klatovského gólmana, jenže v útoku se neprosadil. Naopak po chybě po nákopu za obranu rozhodl moldavský hráč Denis Chirincius.

Žižkov má v neděli 9. srpna vstoupit i do ČFL na hřišti Mostu. Zatím není jisté, kde následně přivítá Převýšov, jelikož kvůli dluhům stále nemá jistotu, že bude moci zůstat na svém stadionu na Žižkově.

"Poslední dny a týdny jsou opravdu hektické. Bez přehánění bojujeme o zachování Viktorky a její další existence. Beru to tak, že skutečně nechci, aby fotbalový klub s tak dlouhou a bohatou historií skončil," řekl ve středu majitel Jiří Rýva pro klubový web.

"Pochopili to i někteří naši věřitelé, kteří nám vyšli vstříc. S některými dalšími se však stále vedou jednání, která nejsou jednoduchá. Když mám být upřímný, tak podzimní měsíce ukážou, zda se nám záchrana Viktorky povede, nebo bude muset jít klub do insolvence. Já osobně věřím, že zdravý rozum zvítězí a vynaložené úsilí bude zúročeno ve prospěch zachování fotbalu na Žižkově," dodal.

Utkání 1. kola fotbalového Poháru FAČR:
Klatovy - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)

Reklama