Hlavní obsah

Rýmařovští kluci porazili po práci ligový Baník. Šéfovi jsem hlásil volno, smál se Ondruška

Rýmařov

Na rýmařovský trávník se už dávno snesla tma, ale tabule oznamující, že místní tým hrající divizní soutěž porazil ve 2. kole poháru ligový Baník Ostrava 4:3, svítila zvesela stále. Na ten slavný den se bude v osmitisícovém městě na Bruntálsku vzpomínat dlouho.

Foto: Tomáš Svoboda

Dyjan Carlos de Azevedo z Baníku (v bílém) v souboji s rýmařovským Michalem Furikem.

Článek

„Chtěli jsme uhrát slušný výsledek a nedostat kotel. Ale tohle? To je neuvěřitelné," usmíval se po možná největší výhře v historii rýmařovského fotbalu jeden z nejzkušenějších borců v modrém dresu Jiskry Pavel Ondruška. „Hrál jsem i před osmi lety proti Liberci. Ale to jsme dostali čtyři branky a bylo to. I dnes jsme čekali, že to bude pořádný kolotoč," popisoval třicetiletý Ondruška.

Když šel Baník v 9. minutě do vedení zásluhou Ghaňana Francise Narha, vypadalo to na jasnou záležitost. Domácí sice první poločas prohráli 1:2, ale nevzdali se a ve druhé půlce ligový tým zostudili. Nejprve srovnal na 2:2 Tomeček a následně z penalty za faul Ježdíka zařídil domácím vedení Tomáš Šupák. Ostrava ještě vykřesala naději gólem střídajícího Šašinky na 3:3, ale deset minut před koncem napřáhl z dálky znovu Šupák a parádní ranou z 35 metrů rozhodl o postupu Rýmařova. „Takový gól už asi nikdy nedám. Celý poločas jsem brankáře Baníku sledoval, jak chodí ven, tak jsem to zkusil," culil se dvougólový Šupák.

Radost z výhry se v oddílové klubovně přímo u hřiště vznášela ještě dlouho, ne všichni ale mohli slavit do rána. „Na zápas jsme přišli rovnou z práce a někteří z nás do ní v pátek zase museli. Já naštěstí ne, volal jsem hned po zápase šéfovi a požádal ho o volno. Ve čtvrt na šest bych asi nevstal," smál se Ondruška.

V příštím kole přivítá Jiskra, která v této sezóně zatím vyhrála v divizi jen nad béčkem Opavy, vítěze sobotního duelu Vítkovice - Karviná. „Já bych chtěl Karvinou, Vítkovice tady nemáme rádi," svěřoval se Šupák. „Já tedy raději Vítkovice, protože jsme je dvakrát porazili, už když postupovali z Krajského přeboru. A já jim tehdy dal vítězný gól v závěrečné minutě utkání na jejich hřišti," zavzpomínal Ondruška. Třetí kolo MOL cupu je naplánováno na středu 23. září.

Reklama

Související témata: