Hlavní obsah

Ústí - Slavia 4:2Senzace na úkor Slavie! Sešívaní před derby vypadli z poháru s druholigovým sokem

Praha
Aktualizováno

O víkendu čeká fotbalisty Slavie vyprodané derby se Spartou a sešívaní budou mít o motivaci rozhodně postaráno. Svěřenci Dušana Uhrina mladšího totiž ve 3. kole českého poháru, který nese od nové sezóny název MOL Cup, prohráli s druholigovým Ústím nad Labem 2:4 a v poháru končí. Další prvoligové týmy nezaváhaly. Dukla zdolala Táborsko 2:1 a Zlín porazil Prostějov 4:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ústečtí fotbalisté se radují ze čtvrtého gólu do sítě Slavie.

Článek
Fotogalerie

Slavia je třetím prvoligovým týmem, který byl z MOL Cupu vyřazen. V soutěži již nepokračují Baník Ostrava a Slovácko.

Červenobílí už v prvním poločase nabrali dvoubrankové manko. Na trefu Peterky navázal proměněným pokutovým kopem Smola a s hosty to začalo být zlé. Přestože o přestávce kouč Pražanů Dušan Uhrin udělal jednu změnu a zkraje druhé půle další, v 66. minutě bylo pro Slavii ještě hůř - po gólu Hoška to bylo už hrozivých 0:3!

Až poté se favorit zmátořil. Nejprve se trefil Zmrhal, minutu před koncem snížil kanonýr Škoda na 2:3. Jenže výsledkový obrat domácí nepřipustili, naopak v nastavení dokonal překvapivý pád hostů čtvrtou brankou Novotný.

Domácí si vítězství zasloužili, uznal Uhrin

"Nechci nic hodnotit, postavili jsme trošku jinou sestavu a ta to nezvládla. Zejména jsme nezvládli první poločas, ten jsme prohospodařili. Patnáct minut jsme hráli dobře a pak jsme dostali zbytečný gól, od čehož se to celé odvíjelo," uvedl na klubovém webu Uhrin. "Domácím blahopřeji, hráli až do konce na sto padesát procent a myslím, že si vítězství zasloužili," dodal.

"Dostali jsme čtyři branky, což jsme snad ještě neinkasovali. Samozřejmě jsem nespokojený, hlavně s první půlí. První gól jsme dostali, což se může stát. Pak jsme ale udělali zbytečnou chybu u druhé branky. Inkasovali jsme ještě další dva góly, takže jsem nespokojený s tím, jak jsme hráli vzadu. Nevyřešili jsme banální situace v pokutovém území," přidal Uhrin.

Proti Dukle se Táborsko na vyrovnání nezmohlo

Dukla si v Sezimově Ústí po bezbrankovém prvním poločase vytvořila postupový náskok během jedenácti minut - v 50. poslal hosty do vedení Marek Hanousek a druhou branku krátce na to přidal Přikryl. Za Táborsko snížil v 86. minutě Ciku, na víc se však domácí nezmohli a poprvé v sezoně prohráli.

Prostějov dokázal Zlínu vzdorovat jen v prvním poločase. Na vedoucí branku Malého odpověděl Kroupa, ale těsně před přestávkou vrátil hostům vedení Jugas. Krátce po pauze přidal třetí zlínský gól Jordan a v závěru vysokou výhru zpečetil střídající Bartolomeu.

Třetí kolo MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:
Ústí nad Labem - Slavia Praha 4:2 (2:0)
Branky: 26. Peterka, 36. Smola z pen., 66. Hošek, 90.+2 Novotný - 71. Zmrhal, 88. Milan Škoda. Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Černý.
Sestava Slavie: Hrubeš - Švec, Deli, Frydrych, T. Jablonský - Bazal (54. Černý), Souček, Piták (68. Mikula), Zmrhal - Kenija (46. Voltr) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.
Táborsko - Dukla Praha 1:2 (0:0)
Branky: 86. Ciku - 50. Marek Hanousek, 61. Přikryl. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Urban.
Sestava Dukly: Chudý - Jeřábek, Jurendič, Štetina, Miloševič - Marek Hanousek, Daniel Tetour (68. Čajič), Koval (46. Považanec), Krmenčík (80. Beauguel) - Mareš, Přikryl. Trenér: Kozel.
Prostějov - Zlín 1:4 (1:2)
Branky: 38. Kroupa - 25. Malý, 45. Jugas, 47. Jordan, 83. Bartolomeu. Rozhodčí: Orel - Hock, Antoníček.
Sestava Zlína: S. Dostál - Malý, Jugas, Hájek, Hubáček (74. Bartolomeu) - Kopečný (55. V. Vukadinovič), Strašák, Motal, Holík (84. Živulič), Koreš - Jordan. Trenér: Páník.

Reklama