Hlavní obsah

Slavia má malér. Škoda doufá, že blamáž v Ústí se sešívanými před derby nic neudělá

Ústí nad Labem

Takhle si naladění na nedělní derby se Spartou rozhodně nepředstavovali. Fotbalisté pražské Slavie utrpěli na hřišti druholigového Ústí nad Labem potupnou porážku 2:4 a v MOL Cupu skončili hned ve 3. kole... „Doufám, že prohra pár dnů před derby s týmem nic neudělá,“ přeje si reprezentační útočník Milan Škoda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný útočník Slavie Milan Škoda nemohl porážce v Ústí ani uvěřit...

Článek
Fotogalerie

Vzhledem k absenci Martina Latky navlékl kapitánskou pásku. Jeden gól dal, na odvrácení pohárové blamáže to však už nestačilo.

„Ústí snad ani nemělo tolik šancí, kolik dalo branek. Samozřejmě je to pro nás nepříjemné," láteřil Milan Škoda v rozhovoru pro klubové stránky.

Kapitán ujišťuje, že mužstvo soupeře z druhé ligy nepodcenilo. Hlavně žehrá na spoustu neproměněných šancí a nálož čtyř inkasovaných gólů.

„My v lize moc neinkasujeme - a pak přijedeme do Ústí a dostaneme čtyři branky. To je hrozně moc. Sice jsme měli šance, ale tolik gólů prostě nemůžeme v zápase inkasovat," je Škodovi jasné.

Uhrin: Nevyřešili jsme banální situace!

Sešívaní poprvé vybouchli od chvíle, kdy klub převzali noví majitelé. V Ústí si červenobílí zavřeli jednu z cest do pohárové Evropy.

„Jsem velice nespokojen," několikrát zopakoval trenér Dušan Uhrin. „Postavili jsme trošku jinou sestavu, a ta to nezvládla. Zejména jsme nezvládli první poločas, který jsme prohospodařili," soptil kouč. „Dostali jsme čtyři branky, což jsme snad ještě neinkasovali. Nevyřešili jsme banální situace v pokutovém území..."

Prohra s druholigovým týmem ho samozřejmě zaskočila. Teď musí mužstvo rychle postavit na nohy před vyprodanou bitvou se Spartou.

„Komplikace to je, protože jsme prohráli a inkasovali čtyři góly. Nedá se ale nic dělat, musíme pohár hodit za hlavu. Nemyslím, že na zápas mělo vliv víkendové derby. Myslím, že ještě nejsme připraveni hrát po třech dnech pohárové utkání," poukázal Uhrin.

Zlá Frydrychova premiéra, Bořil nepřijde

Černou premiéru v sešívaném dresu zažil Michal Frydrych. Posila z Baníku odehrála celý zápas na Latkově místě stopera.

Slavia se před koncem přestupního termínu zajímala ještě o dalšího obránce Jana Bořila. Hráč Mladé Boleslavi ovšem do Edenu nedorazil.

V poslední den přestupního termínu přišla jiná závěrečná změna v kádru Slavie - obránce či defenzivní záložník Marek Kodr bude do konce podzimu hostovat v druholigovém Varnsdorfu.

Reklama

Související témata: