Hlavní obsah

Plzeň narazí v osmifinále poháru na Zbrojovku, Sparta pojede do Pardubic

Praha

Tři čeští zástupci se zatím zdatně činí ve fotbalové Evropské lize. Den po zápasech 2. kola se dozvěděli los osmifinále domácího MOL Cupu, které se již bude hrát na dva zápasy. Na obhájce trofeje Liberec čeká Zlín, Plzeň se střetne s Brnem. Spartě připadly druholigové Pardubice. Zápasy se hrají 21. a 28. října, odvety 4. listopadu a 2. prosince. Náhradní termíny jsou určeny právě pro trojlístek zástupců v Evropě.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Plzeňský útočník Michal Ďuriš zkouší v zápase Evropské ligy obejít Erica Baillyho z Villarrealu. V domácím poháru teď Viktorii čeká Brno.

Článek

Osmifinále nabídne ještě jeden prvoligový duel mezi Jihlavou a Olomoucí. Ostatní zástupci Synot ligy narazí na soupeře z nižších soutěží. Dukla se utká s Ústím nad Labem, Mladou Boleslav čeká vítěz duelu mezi Rýmařovem a Karvinou, Jablonec se střetne s Frýdkem-Místkem a Příbram s Hradcem Králové.

Sparta začne v druholigových Pardubicích, s nimiž v nedávné době úzce spolupracovala a posílala tam hráče ze své rezervy. Východočeši ve 3. kole vyřadili Teplice po jasné výhře 3:0.

Plzeň se s Brnem v poháru utkala naposledy v semifinále na jaře 2014 a po výsledcích 2:0 a 0:0 postoupila do finále. Oba týmy čeká vzájemný duel v lize 24. října, takže se utkají na stejném hřišti dvakrát během čtyř dnů.

Stejná situace nastává v souboji Zlína a Liberce, které se v lize střetnou čtyři dny před odvetou.

Los osmifinále MOL Cupu:
Ústí nad Labem - Dukla Praha,
Liberec - Zlín,
Jihlava - Olomouc,
Pardubice - Sparta Praha,
Rýmařov/Karviná - Mladá Boleslav,
Brno - Plzeň,
Frýdek-Místek - Jablonec,
Hradec Králové - Příbram.
Zápasy se hrají 21. a 28. října, odvety 4. listopadu a 2. prosince.

Reklama