Hlavní obsah

Jablonec vyhrál ve Frýdku-Místku, Tecl ale dostal vyhubováno

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Málokdy se stává, aby po fotbalovém zápase byli spokojení oba trenéři. Ve Frýdku-Místku, kde v úvodním zápase osmifinále Mol Cupu hrál domácí druholigový tým s Jabloncem, tomu tak bylo. Frýdecko-místecký kouč Mikuláš Radványi chválil zlepšenou hru svého týmu oproti zápasům ve druhé lize, hostující trenér Jaroslav Šilhavý kvitoval slibnou výhru 2:0 pro domácí odvetu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jablonce Stanislav Tecl (druhý zleva).

Článek

„V lize se trápíme, jsme pod velkým tlakem, proto jsme pohárové utkání i přivítali. Domácí bojovali, měli velkou motivaci a nás to stálo hodně sil. Ale splnili jsme roli favorita a věřím, že to doma už dotáhneme. Jsem s výsledkem spokojený," řekl po utkání na půdě posledního týmu druhé ligy Šilhavý.

O jablonecké branky se postarali v prvním poločase Tomáš Wagner a ve druhé části střídající Ruslan Mingazov. Hosté mohli ale vést už po třiceti vteřinách, kdy na domácí branku uháněl Tecl. Míč mu ale spíše překážel a vůbec nezakončil.

„Hned první minuta ukázala, co nás trápí. Standa to řešil špatně a místo zakončení chtěl ještě nahrávat, aniž by před branku pořádně viděl. Kdyby vystřelil a šlo to vedle, nebo trefil brankáře, tak mu asi nic neřekneme. Ale takto mě trochu naštval a dostal vyhubováno," líčil Šilhavý.

Na úvodní branku si tak museli hosté počkat až do 39. minuty. „Bylo to o tom prvním gólu. Klidně jsme mohli vést dva nula už ve druhé minutě. Nakonec jsme dali dva góly, což je pro odvetu myslím dobré," popisoval jablonecký záložník Ján Greguš. „V lize se nám teď moc nedaří a věděli jsme, že to ani ve Frýdku-Místku nebude snadné. Ale zvládli jsme to," dodal.

Jen na pohár se nesoustředí

Zároveň ale odmítl, že by se v Jablonci po ligových nezdarech hlavně na domácím stadiónu, zaměřili především na úspěch v poháru. „Ono se to nabízí, ale my to tak nebereme. Chceme vyhrát každé utkání, ať je to v lize, nebo v poháru," řekl slovenský fotbalista.

Jeho krajan na lavičce Frýdku-Místku, trenér Radványi, už po několikáté v sezóně litoval neproměněných šancí.

„Odehráli jsme kvalitní zápas, možná jsme měli i více šancí, než soupeř. Oni je proměnili, by bohužel opět ne," popisoval kouč, který stále čeká na první vítězství ve druhé lize. Proti Jablonci dal šanci méně vytíženým fotbalistům a nelitoval. „Hráči ukázali, že proti kvalitnímu soupeři umí hrát fotbal. A někteří si nahlas řekli o základní sestavu. S ligovým týmem jsme, hlavně ve druhém poločase, dokázali hrát vyrovnanou hru. To mě potěšilo," dodal Radványi.

Reklama