Hlavní obsah

Karviná - Ml. Boleslav 0:1Mladá Boleslav i v oslabení zvládla úvodní osmifinále poháru. Výhru veze i Příbram

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi i v oslabení zvládli úvodní osmifinále MOL Cupu a na hřišti druholigové Karviné vyhráli 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil krátce před přestávkou Jan Chramosta a těsný náskok hosté udrželi i po vyloučení záložníka Kevina Edwinga Malpona dvacet minut před koncem. Odveta se hraje příští týden. Také ve druhém úterním osmifinále se radovali hosté, prvoligová Příbram zvítězila 1:0 zásluhou trefy Baráka nad druholigovým Hradcem Králové. Odveta se bude hrát 11. listopadu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Chramosta zařídil výhru Mladé Boelsavi v Karviné.

Článek
Fotogalerie

V Karviné se proti sobě postavila nejlepší obrana druhé ligy a nejlepší útok nejvyšší soutěže. Možná i proto se na úvodní šanci čekalo bezmála půl hodiny, pak domácí Puchel hlavičkoval těsně nad a stejně dopadl i hostující Křapka. Uspěl až Chramosta, který si po Skácelově přihrávce poradil s obráncem a zamířil přesně k tyči.

Ani po přestávce se na hřišti příliš nedělo, což změnila 70. minuta. Malpon dostal po faulu druhou žlutou kartu a domácím se naskytla možnost přesilové hry. Karviná ji však využít nedokázala, protože Budínského vychytal Diviš a Kurušta v závěru mířil nepřesně.

Hradec s Příbramí odehrál mnohem živější utkání a jen v prvním poločase promarnily oba celky několik dobrých střeleckých možností. Domácího Plašila s Javůrkem vychytal Švenger, zatímco za hosty nepřesně hlavičkoval Zápotočný a Bednářovu střelu zastavil na poslední chvíli obránce Chleboun.

Také ve druhém poločase měl lehce navrch Hradec. Když si ale s pokusy Súkenníka i Vlkanovy poradil Švenger, gólu se dočkala Příbram. V 71. minutě se o to postaral Barák, který po závaru před brankou nadvakrát překonal domácího gólmana Lindra.

Úvodní utkání osmifinále MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:
Karviná - Mladá Boleslav 0:1 (0:0)
Branka: 43. Chramosta. Rozhodčí: Marek - Hájek, Caletka. ŽK: Malpon (M. Boleslav). ČK: 70. Malpon. Diváci: 1522.
Ml. Boleslav: Diviš - Křapka (58. Rada), Kúdela, Polom - Malpon - Bořil, Čermák, Skácel (69. Zahustel), Fleišman - Chramosta, Klobása (72. Ščuk). Trenér: K. Jarolím.
Hradec Králové - Příbram 0:1 (0:0)
Branka: 71. Barák. Rozhodčí: Machálek - Peřina, Pochylý. ŽK: Malinský, Javůrek - Tregler, Končal.
Příbram: Švenger - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Štípek, Hnaníček (46. Tregler), Pilík (86. Brandner), Suchan (57. Končal), Barák - Bednář. Trenér: Tobiáš.

Reklama