Hlavní obsah

Jarolím nahněval karvinské fanoušky. Baroše nechal doma

Kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím postavil v prvním duelu osmifinále MOL Cupu na hřišti druholigové Karviné oproti poslednímu ligovému zápasu hodně obměněnou sestavu. Přesto ligový tým utkání zvládl a výhrou 1:0 nakročil do čtvrtfinále MOL Cupu. Jedinou branku vstřelil dvě minuty před přestávkou přesnou střelou k tyči Jan Chramosta.

Foto: FK Mladá Boleslav

Absence Milana Baroše v sestavě Mladé Boleslavi diváky v Karviné mrzela.

Článek

Jen na lavičce zůstali Zahustel, Ščuk, Jakub Rada či Magera. Na sever Moravy vůbec nepřijeli Skalák ani Baroš. A právě absence exostravské modly Baroše mnohé diváky, kterých přišlo ve všední den na stadión v Karviné více jak 1500, rozladila. „Milan Baroš hrál proti Slovácku po dlouhé době od začátku, tak jsme chtěli zachovat ten cyklus a nechali ho připravovat se na další ligový zápas. Navíc si myslím, že Milan má pořád co dohánět," vysvětloval Jarolím, proč bývalého hráče Baníku Ostrava do nedaleké Karviné nepřivezl.

V Karviné se neukázal ani reprezentační záložník Jiří Skalák. „Měl trochu problémy zdravotní, tak jsme nechtěli zbytečně riskovat," dodal zkušený kouč, který byl s hubenou výhrou před domácí odvetou spokojený. „Je to teprve poločas. Ale hrajeme druhý zápas doma, tak si myslím, že výchozí pozici máme slušnou," řekl Jarolím.

Podle útočníka Chramosty ale rozhodnuto ještě není. „To určitě ne, nicméně jsme udělali důležitý krok," svěřoval se Chramosta. „Herně to asi nebylo nic extra, přece jen se naše sestava oproti poslednímu mistrovskému zápasu hodně změnila a trochu nám scházela sehranost. Ale výsledkově jsme to zvládli," dodal Chramosta.

Domácí i proti Mladé Boleslavi potvrdili, že se v poslední době hodně trápí v zakončení. Posledních dvacet minut hráli po vyloučení Malpona přesilovku, nic víc, než šance z ní ale nevytěžili. „Nemám hráčům moc co vyčítat. Ale ta koncovka nás trápí. Rozhoduje se ve vápně. A zatímco Chramosta to vyřešil výborně, my selžeme. Ale pokud budeme podávat takové výkony, jako proti Mladé Boleslavi, tak ty góly zase přijdou," komentoval trenér Karviné Jozef Weber.

Reklama