Hlavní obsah

Příbram - Hradec 1:5Příbram utrpěla debakl s votroky a v poháru končí. Sigma měla namále

Aktualizováno

Fotbalisté Příbrami nečekaně vypadli v osmifinále domácího poháru MOL Cup s druholigovým Hradcem Králové. Středočeši sice první duel na hřišti votroků vyhráli 1:0, ale ve středeční odvetě utrpěli debakl 1:5 a v soutěži končí. Po remíze 2:2 s Jihlavou postupuje do čtvrtfinále Olomouc a to díky brance vstřelené v prvním vzájemném měření sil na Vysočině.

Foto: David Taneček, ČTK

Záložník Příbrami David Štípek (vlevo) a hradecký záložník Jan Javůrek.

Článek

Hradec u Litavky začal výborně a už ve druhé minutě šel do vedení po individuální akci Zorvana. Příbramského Divíška pak od vlastní branky zachránila tyčka a jeho spoluhráč Tregler v poslední minutě první půle po rohu vyrovnal.

Druhý poločas však svěřenci Pavla Tobiáše absolutně nezvládli. V 73. minutě nejprve vrátil votrokům vedení z penalty Mareš, na něhož bleskově navázali Vlkanova a střídající Shejbal. V poslední minutě ještě příbramskou potupu dokonal další náhradník Súkenník.

Olomouc díky Vašíčkovi vstřelila ve 14. minutě úvodní gól, ale Batioja záhy vyrovnal a po půlhodině hry otočil skóre Vaculík z pokutového kopu. Vyrovnat mohl krátce před pauzou Halenár, jehož tvrdou ránu zastavilo břevno. Hanáci se rozhodujícího gólu dočkali díky tečované střele Housky z 66. minuty a v závěru už postupový výsledek udrželi.

Odvetné utkání osmifinále MOL Cupu, Poháru FAČR:
1. FK Příbram - FC Hradec Králové 1:5 (1:1)
Branky: 45. Tregler - 2. Zorvan, 73. P. Mareš z pen., 75. Vlkanova, 78. Shejbal, 90. Súkenník. Rozhodčí: Jech - Kříž, Kožár. První zápas: 1:0, postoupil Hradec.
Příbram: Hruška - Divíšek (79. Končal), Zápotočný, Dosoudil, Sus - Štípek (77. Brandner), Hnaníček, Tregler, Pilík - Hadaščok (46. Jiří Mareš) - Bednář. Trenér: Tobiáš.
Hradec Králové: Lindr - Mareš, Chleboun, Bederka, Plašil - Schwarz, Vobejda - Javůrek (76. Shejbal), Zorvan (83. Súkenník), Vlkanova - Černý (66. Vaněček). Trenéři: Frimmel a Pilný.
Sigma Olomouc - Vysočina Jihlava 2:2 (1:2)
Branky: 14. Vašíček, 66. Houska - 16. Batioja, 31. Vaculík z pen. Rozhodčí: Nenadál - J. Paták, Antoníček. První zápas: 1:0, postoupila Olomouc.
Olomouc: Reichl - Štěpán, Hubník, Radakovič, Vepřek - Moulis, Halenár (55. Šindelář), Houska, Petr, Falta (55. Navrátil) - Vašíček (86. Zahradníček). Trenér: Jílek.
Jihlava: Rakovan - Kukol, Šourek, J. Krejčí, Šulek - Nerad, Marek - Batioja (78. Mešanovič), Jungr (70. Přeučil), Vaculík - Dvořák. Trenér: Bokša.

Reklama