Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 1:0Druholigové Pardubice válí v poháru dál. Získaly i skalp Sparty!

Pardubice

Pardubice se v MOL Cupu postaraly o další velké překvapení. Po vítězství nad Teplicemi (3:0) porazily doma v úterním úvodním osmifinálovém duelu i pražskou Spartu! Vítězství 1:0 zařídil aktuálně sedmému celku Fotbalové národní ligy ve 32. minutě Korejec Kim Te-won. Odveta se hraje 3. prosince na Letné.

Foto: David Taneček, ČTK

Fotbalisté Pardubic slaví s fanoušky vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Sparťanský kouč Zdeněk Ščasný kromě absentujících reprezentantů nasadil do zápasu většinu opor. Pardubice však od začátku favorita zatlačily a brankář Štěch musel vyrážet nepříjemné střely Řezníčka, Jeřábka i Fouska. Obrovskou šanci Pražanů zahodil ve 22. minutě Mareček, který po Hybšově centru v malém vápně hlavičkoval mimo.

Po půl hodině aktivnější domácí otevřeli skóre. Fousek po náběhu z levé strany našel volného Kim Te-wona a korejský záložník se snadno trefil do odkryté branky. Před pauzou se pokusil odpovědět Konaté, ale Knobloch jeho ránu vyrazil.

Pardubický gólman se v úvodu druhého poločasu blýskl i proti hlavičce střídajícího Lafaty z rohu. V 64. minutě Spartu zachránil od druhé inkasované branky výborný Štěch, jenž zblízka vykopl Řezníčkovu střelu. Domácí v závěru dobře bránili a lídra nejvyšší soutěže do velkého tlaku nepustili. Souboj Lafaty s Knoblochem po dalším rohovém kopu opět vyhrál brankář Východočechů.

Pardubice udržely domácí neporazitelnost i po devátém soutěžním utkání sezóny a v poháru vyhrály i čtvrtý duel bez inkasovaného gólu.

Úvodní utkání osmifinále MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:
FK Pardubice - Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branka: 32. Kim Te-won. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Hájek. ŽK: Kakrda, Kopřiva, Kim Te-won, Knobloch - Matějovský. Diváci: 2755 (vyprodáno).
Sparta: Štěch - Mareček, Holek, Brabec, Hybš (76. Juliš) - Steinhöfer (46. Lafata), Hušbauer, Jiráček (46. Costa), Matějovský, Konaté - Fatai. Trenér: Ščasný.
Postoupí do čtvrtfinále MOL Cupu Sparta, nebo Pardubice?
Sparta
60,1 %
Pardubice
39,9 %
Celkem hlasovalo 7264 čtenářů.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín