Hlavní obsah

Ščasný láteří: Bohorovný výkon! Poločas jsme trestuhodně odchodili

Pardubice

Nastoupili bez reprezentantů, ale tím jejich alibi končí. Fotbalisté pražské Sparty i tak měli na hřišti druholigového soupeře uspět. Nestalo se, v prvním utkání osmifinále MOL Cupu senzačně prohráli v Pardubicích 0:1. V domácí odvetě na Letné tak budou mít 3. prosince práci. „Odvetu ještě máme k dobru. Bude se však hrát v době, kdy budeme hodně vytížení,“ kaboní se trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během úvodního osmifinálového duelu MOL Cupu s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Nejen mezi ligové duely s Brnem a v Ostravě, ale také mezi pohárová utkání s Asterasem a v Nikósii budou muset Letenští vmáčknout ještě odvetu s Pardubicemi. Proto potřebovali uhrát venku solidní výsledek, který by jim dával klid.

Vlastní ležérností si ovšem přidělali o starost navíc. Na nich teď bude, aby doma odvraceli hrozbu vyřazení s druholigovým soupeřem.

„První poločas jsme odchodili, což je trestuhodné. Výkon většiny hráčů byl bohorovný, ale možná by to tak nebylo, kdyby někteří nehráli něco, na co nemají," láteří trenér Zdeněk Ščasný.

„Osmifinále se hraje na dva zápasy. V Pardubicích jsme především chtěli odehrát dobré utkání. A to jsme nezvládli, protože zápas rozhodně dobrý nebyl," mračí se.

Pardubice už dokázaly vyřadit Teplice, ani to však nebylo pro Spartu dostatečným varováním. „Klasický pohárový zápas. Darovali jsme soupeři celý první poločas! Po přestávce jsme chtěli utkání zachránit, jenže už nám nic nešlo. Tak to chodí, některé zákonitosti ve fotbale fungují zaručeně," vyčítá kouč svým hráčům.

Zasloužená výhra, těší Krejčího

Východočeši teď mohou doufat, že vyřadí další prvoligový tým, navíc účastníka Evropské ligy.

„Nechci být neskromný, jenže když spočítám gólové šance, tak si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Hráči se vydali úplně na maximum, víc jsme za výhrou šli," pochvaluje si pardubický trenér Jiří Krejčí.

K dovršení senzace však Východočeši potřebují ještě druhý krok. „Je nám jasné, že jsme teprve v poločase. Na Letné to bude ještě těžší. Sparta nebyla kompletní, ale jsme rádi, že jsme udělali radost pardubickým fanouškům," kvituje Krejčí.

Postoupí do čtvrtfinále MOL Cupu Sparta, nebo Pardubice?
Sparta
60,1 %
Pardubice
39,9 %
Celkem hlasovalo 7264 čtenářů.

Reklama