Hlavní obsah

Brno - Plzeň 0:1 Plzeň je po výhře v Brně ve čtvrtfinále poháru. Sparta odvrátila blamáž, Liberec rozhodl v rozstřelu

Praha
Aktualizováno

Ve fotbalovém MOL Cupu se rozhodlo o posledních čtvrtfinalistech. Postup mezi nejlepší osmičku si ve čtvrtek bez větších potíží zajistil ligový lídr z Plzně. Viktoria po domácí výhře potvrdila postup vítězstvím v Brně 1:0. Sparta si přivezla z druholigových Pardubic porážku a vyřazení odvrátila výhrou v domácí odvetě 3:1. Liberec ve Zlíně prohospodařil jednogólový náskok z úvodního duelu a po vítězství domácích 1:0 rozhodl o postupu až v osmé sérii penaltového rozstřelu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané David Lafata (uprostřed) a Lukáš Juliš oslavují gól na 3:0 během odvetného utkání osmifinále MOL Cupu proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Plzeňský trenér Krejčí nasadil do zápasu útočné duo Mahmutovič, Holenda, ale hrdinou se stal stejně jako v pondělním duelu v Jablonci obránce Jan Baránek, který se po hodině hry trefil přesně k pravé tyči Doležalovy brány.

Úvodní zápas Brno prohrálo 1:2, a tak dlouho drželo postupové naděje, obzvlášť, když Mahmutovič a Vůch neproměnili své šance. Jenže ve velké příležitosti selhal i domácí Řezníček a Zbrojovka se kýženého gólu, který by je vrátil do hry o postup, nedočkala.

Sparta si vystřílela postup už v první půli

Sparťané museli před svými fanoušky napravovat překvapivou porážku 0:1 z Pardubic. A za postupem vykročili rázně. Hned v úvodu otevřel skóre Costa a do poločasové přestávky se ještě dvakrát trefil kapitán David Lafata.

Zápletku do utkání vrátil čtvrt hodiny před koncem Daewon Kim, autor jediného gólu v úvodním utkání, jenž po Valentově centru hlavou snížil na 1:3 a Pardubicím v tu chvíli chyběl k vyřazení Sparty jeden gól. Ale domácí už si potřebný náskok pohlídali.

Liberec znovu ve Zlíně prohrál, zachránily ho penalty

Liberec po  pondělní ligové porážce prohrál ve Zlíně i v pohárové odvetě, do níž vstupoval s vítězstvím 1:0 ze svého stadiónu. Náskok ale smazal dvanáct minut před koncem střelou na bližší tyč Tomáš Poznar.

O postupujícím tak musel rozhodnout rozstřel, v němž jako první zaváhal liberecký Shala. Po něm selhal ale i autor jediného gólu Poznar. Slovan už byl poté v exekuci penalt storpocentní, zatímco v osmé sérii domácí Mudra trefil jen břevno a do čtvrtfinále tak proklouzli hosté.

Čtvrtfinále si už dříve zajistily Dukla Praha, Mladá Boleslav, Jablonec, Olomouc a druholigový Hradec Králové. Rozlosování se uskuteční 7. prosince.

Odvetná utkání osmifinále MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:
Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 62. Baránek. Rozhodčí: Jech - Urban, Peřina. ŽK: Škoda, Zoubele - Petržela, Mahmutovič, Kučera. První zápas 1:2, postoupila Plzeň.
Brno: Martin Doležal II. - Jakub Šural, P. Buchta, Košťál, Keresteš - R. Buchta, Lacko (58. Zavadil) - Brigant (60. Vávra), Michal Škoda, Lutonský - Řezníček (66. Zoubele). Trenér: Kotal.
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Hejda (46. Baránek), Procházka, Matějů - Petržela (71. Kovařík), Hrošovský (46. Hořava), Kučera, Vůch - Holenda, Mahmutovič. Trenér: K. Krejčí.
Sparta Praha - FK Pardubice 3:1 (3:0)
Branky: 24. a 44. Lafata, 11. Costa - 76. Kim Te-won. Rozhodčí: Lerch - Štěrba, Kotalík. ŽK: Matějovský - Jeřábek. Diváci: 2528. První zápas 0:1, postoupila Sparta.
Sparta: Miller - Mareček, Brabec (60. Holek), Costa, Hybš - Dočkal, Jiráček, Matějovský - Juliš, Lafata (58. Fatai), Breznaník (66. Steinhöfer). Trenér: Ščasný
Zlín - Liberec 1:0 (0:0), na pen. 6:7
Branka: 78. Poznar. Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Živulič - Sýkora, Delarge. Diváci: 1841. První zápas 0:1, postoupil Liberec.
Zlín: Dostál - Hubáček (86. Koreš), Jugas, Hájek, Malý - Bartolomeu (64. Matějov), Holík, Živulič, Vukadinovič - Železník, Kopečný (69. Poznar). Trenér: Páník.
Liberec: Hladký - Mudra, Pokorný, Hovorka, Bartošák - Machuča (82. Rabušic), Pavelka - Delarge (67. Coufal), Sýkora (75. Shala), Kerbr - Bakoš. Trenér: Trpišovský.

Reklama